Wolf slaat toe in Zonzeelse polder; 9 schapen gewond, 9 schapen dood

Schapenhouderij Rasenberg in de Zonzeelse polder in Hooge Zwaluwe heeft in de nacht van woensdag op donderdag en afgelopen nacht een ongewenste gast gehad; een wolf. De wolf heeft in totaal 9 schapen verwond en 9 schapen gedood.

Eigenaar Jan Rasenberg weet hoe de natuur werkt en begrijpt dus ook het instinct van de wolf. Neemt niet weg dat zo’n aanval een behoorlijke impact heeft. “Er is een expert langs geweest die officieel vast heeft gesteld dat het om een wolvenaanval gaat. Om die reden hebben we vandaag wolvenwerend gaas op kunnen halen in Drunen. Dit gaas is beschikbaar gesteld door de provincie Noord-Brabant. Hier hebben we een nachthok van gemaakt, waar stroom op staat om de wolf te weren en de kudde te beschermen. Morgenvroeg laat ik de schapen dan weer vrij en kunnen ze op het gehele perceel rondlopen en grazen”, vertelt Jan.

Voorlopig is Jan er wel even zoet mee; het gaas zal iedere avond dichtgezet moeten worden om de schapen te beschermen en iedere ochtend opengezet moeten worden om de schapen vrij te laten rondlopen. “We hopen dat als de wolf een aantal keer is geweerd, dat hij hier niet meer terugkeert en we dan weer terug naar de oude situatie kunnen. Tot die tijd zullen we er alles aan doen om onze schapen een veilig onderkomen voor de nacht te bieden”, aldus Rasenberg.