Lest best: Sinterklaas nu ook in Hooge Zwaluwe

Er was nog één dorp in onze gemeente waar de Sint nog niet zijn opwachting had gemaakt; Hooge Zwaluwe. Zoals altijd moeten de kindjes in Hooge Zwaluwe een weekje wachten na de landelijke intocht, maar dan heb je ook wel wat. Zijn trouwe paard Ozosnel had een dagje vrij en als vervanging werd er een voertuig met heel wat meer PK’s uit de stal getrokken: een trike! Samen met de Hoofdpiet en een privéchauf, trok Sinterklaas door de straten van Hooge Zwaluwe.

Gestart aan het ‘begin’ van het dorp bij de Korteweg, om vervolgens door de straten van het dorp te trekken om uiteindelijk uit te komen bij Ontmoetingscentrum De Zonzeel in Hooge Zwaluwe. Het kersverse Sint Nicolaas Comité zal gegarandeerd zenuwachtig geweest zijn, maar alles was tot in de puntjes geregeld. Van verkeersregelaars die het verkeer regelden (duh) en van een omroeper die de kindjes naar buiten deed komen, het was er allemaal. Ook KEF Concordia was aanwezig, na een lange tijd van niet-optreden, om de vrolijke stoet muzikaal te begeleiden. Eenmaal bij De Zonzeel aangekomen stond er een kindermiddag op het programma, waar Feest DJ Wouter klaarstond om lekkere dansplaatjes te draaien. Uiteraard mochten de kindjes zo naar binnen, voor de volwassenen stonden vrijwilligers klaar met scanners en bandjes, om alles zo veilig mogelijk te maken. Tijdens de kindermiddag werd er een bingo gespeeld en mochten álle aanwezige kindjes een cadeautje mee naar huis nemen!


Sinterklaas kan tevreden terugblikken op zijn aankomst in Hooge Zwaluwe. Ook wij zagen Sinterklaas en Sinterklaas zag ons ook. Wij mochten foto’s maken aan de Korteweg, bij Restaurant Onze Kerk en natuurlijk bij de aankomst bij De Zonzeel. U bekijkt al onze foto’s en tevens een video, direct hieronder.

Beelden bij dit artikel