Zij werden/zijn super enthousiast, jij ook?

Gewoon omdat het kan, leuk is en kleinschalig. Daarom organiseren enkele vrijwilligers op vrijdag 12 juli een Pannenkoekenparty. Vanaf 16.00 uur zullen ze pannenkoeken bakken, samen met bewoners en begeleiders van woon/zorgvoorziening De Lisdodde. Deze bewoners met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, zijn voor extraatjes afhankelijk van donaties. Waar zorg en wonen financieel gedekt is, moeten er voor zaken als bijvoorbeeld (tuin)meubilair in de centrale ruimte, spullen voor gezamenlijke activiteiten óf misschien een dagje uit, anderen opstaan.

Die anderen zijn in het geval van de Pannenkoekenparty drie inwoners uit Lage Zwaluwe. In aanvang was het plan simpel; proberen 1000 pannenkoeken te verkopen en 1000 euro op te halen. De uitdaging daarbij was dus om grondstoffen en overige hulp gesponsord te krijgen. Dat lukte en zelfs méér dan dat!

Franco Flipsen sponsort eieren, Vera Koorevaar melk, Iwan Bakker bloem, Teun van de Steenoven roomboter, AH Made gekleurde poedersuiker, Fred en Coby van Vliet bordjes en servetten, Van Gilse/Suiker Unie schenksiroop en poedersuiker. Daarnaast kwamen er donaties van Gert Kanters Verhuur, Jan (de Kapper) Eestermans, de drie 'Blauwe Sluise Gangmakers' en Visker Keukens om overige kosten te dekken.

De Pannenkoekenparty is op vrijdagmiddag 12 juli van 16.00 uur tot 20.00 uur maar bedrijven wordt de mogelijkheid geboden pannenkoeken te bestellen. Deze worden bezorgd inclusief stroop en suiker op een tijdstip naar keuze op deze vrijdag. Inmiddels bestelden de Gemeente, Gebr. De Leeuw, De Zilvermeeuw, eetcafé 't Roerom, Havermans Grondverzet, Visker Keukens en Van Alphen & Roest al pannenkoeken en mocht u ook willen bestellen, mail dan naar j.vlist@kpnmail.nl of bel met 06-225.14564

Om 19.00 uur zal The Freewheeler, alias zanger/pianist Ward Axe, een optreden verzorgen. Daarna treedt hij ook de rest van de avond op voor de aansluitende Vakantie-inluidparty. Deze start om 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Ook Ward was zeer enthousiast over het evenement en bood daarom aan om zónder meerkosten, te komen optreden met zijn nieuwste en grote pianofiets; de Grande Freewheeler!

De Pannenkoekenparty en de aansluitende Vakantie-inluidparty vinden plaats op vrijdag 12 juli op het terrein rond eetcafé De Thuishaven. Kwistgeldweg 3 in Lage Zwaluwe. Entree en parkeren gratis.

Beelden bij dit artikel