Neem je grootje in de maling…

Dat er een nieuw verzorgingshuis in Lage Zwaluwe moest komen staat buiten kijf. De oude Ganshoek was zwaar gedateerd en middels tijdelijke vergunningen werd het uitgezongen tot de nieuwbouw. Dat die heel anders werd dan in allerlei plannenmakerij gedurende vele jaren werd voorgespiegeld, heeft ook verklaarbare redenen.

Het is wel de oorzaak van passen en meten voor diverse invullingen van hulp en zorg. Kapster Erica met haar kleine kapsalon is daar een voorbeeld van. Al 35 jaar kapt ze ouderen en in het oude gebouw had ze de beschikking over een prima ruimte voor de zware kaptafel met spiegel en een droogkap die aan de wand bevestigd was. Tijdelijk kreeg Erica een ruimte in de nieuwbouw die ze deelde met de prikpost. Geen enkel probleem zo vertelt ze.

Nu de nieuwe centrale ontmoetingsruimte bijna klaar is, dient er zich wél een probleem aan. Ze zal moeten verhuizen naar een kleine vergaderzaal die met diverse instanties moet worden gedeeld. Dat houdt voor Erica in dat ze haar kappersbenodigdheden niet mag laten staan. Ondoenlijk, zo geeft ze aan. Behalve de zware kaptafel met spiegel elke keer mee naar huis nemen, geldt dat ook voor de droogkap want die mag niet meer aan de wand worden gemonteerd, zélfs niet nadat de vrijwilligers van het ouderenwerk aangaven dat die droogkap echt niet in de weg hangt als ze vergaderen.

Een ander probleem is dat er geen warm water is. Ook onmisbaar natuurlijk voor een kapster. Het aanbod om een boilertje te plaatsen van 25 liter, noemt Erica ook geen echte oplossing. Een woordvoerder wilde vanmorgen niet ingaan op de kwestie en zei er vertrouwen in te hebben dat Surplus als zorgverlener en Woonvizier als eigenaar van het gebouw, er samen met Erica wel uit zullen komen.

Tot die tijd wachten wij net als mevrouw Van den Broek met spanning af. Haar haar zit voor nu in ieder geval weer netjes. Nu Erica nog…

Beelden bij dit artikel