‘Zilveren’ Markpontje Terheijden zaterdag weer in de vaart

Voorjaar, een nieuw seizoen. Dat geldt ook voor het Markpontje in Terheijden. De vrijwilligers die het pontje bemannen zijn er klaar voor. Aanstaande zaterdag kunnen fietsers en voetgangers weer gebruik maken van het pontje tussen Terheijden en de Bredase Haagse Beemden.

Vanaf aanstaande zaterdag t/m 14 april vaart het Markpontje op werkdagen tussen 7.30 uur en 8.30 uur en tussen 15.00 uur en 18.00 uur. Op zaterdagen, zondagen en feestdagen, is dat tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Vanaf 15 april worden deze vaartijden uitgebreid gedurende het hoogseizoen.

Overvaren met het Markpontje kost voor kinderen van 5 tot 12 jaar € 0,50 (met of zonder fiets) Vanaf 12 jaar is dat € 1,00 (ook met of zonder fiets) Een maandabonnement voor scholieren kost € 7,50 (alleen op werkdagen) en voor woon/werkverkeer € 12,50 (ook alleen op werkdagen)

Het pontje zet voetgangers en fietsers over maar ook scootmobielen en rolstoelen zijn welkom. Dat geldt ook voor elektrische fietsen maar alles met een verbrandingsmotor/motor op vloeibare brandstof, mag niet mee.

Op 15 augustus is het exact 25 jaar geleden dat het Markpontje in de vaart kwam. Er wordt nog gewerkt aan een feestelijkje activiteit om deze Zilveren verjaardag te vieren.