Zondagavondcolumn van Jan: Een column bedenken is geen kattenpis

Iedere zondagavond verzorgt voormalig nieuwscorrespondent Jan van Vliet een column over actuele en lokale onderwerpen. Deze week: Een column bedenken is geen kattenpis.

De raadsvergadering gaat aanstaande donderdag niet door. Het is maar dat je het weet. Kan je wat anders verzinnen, dan in slaap te vallen. Of TV kijken naar de Meilandjes of zoiets. ‘Wegens gebrek aan agendapunten’ zo luidt de officiële lezing over het afgelasten. Zijn de raadsfracties – negen welgeteld – alsook het complete burgemeester en wethoudersbestel incluis de griffier koud terug van een uitgebreid reces – soort vakantie – valt de hele boel in een soort van recessie. Ja dat krijg je met negen fracties in een gemeenteraad van goed en wel 21 zetels. Dan valt het niet mee om eensgezind te worden over een agenda, laat staan over besluiten et cetera. Dan schuif je alles wat zin- of onzinvol is gewoon naar een volgende vergadering. Kijk die eenmansfracties, ik geloof een stuk of drie, daar kan ik het van begrijpen. Die moeten alles in hun uppie doen. Maar de rest heeft toch de handjes vrij en van werkbezoeken en ander contact met de burgerij heb ik weinig gemerkt. Niets wil ik niet zeggen want er zijn mij toch een paar zaken opgevallen. Allereerst – ik geef toe het is een beetje ingekleurd – maar die luxe pik ik gewoon, de! oprichting van een compleet nieuwe partij in onze gemeente. Jawel. Is in ‘no time’ uit de grond gestampt compleet met een meerpersoonsfractie, een voltallig bestuur en alles wat er bij hoort of nog gaat komen. Het is maar dat je het weet. Zijn niet de eerste de beste, maar wel de beste. Van de andere partijen en/of fracties heb ik niets gehoord of van gelezen of ik moet ’t Carillon gemist hebben, maar dat ding komt meer niet dan wél, bij mij in de brievenbus. Een boycot denk ik tegen een vervelende columnist. Maar nu ik toch gekleurd bezig ben, vlak de Lijst Harry Bakker niet uit. Volgens hun Facebook nog zeven fractieleden. Heeft Drimmelen plotsklaps 23 zetels of zijn er een paar eenmansfracties buiten de boot gevallen? Kwestie van tellen oftewel aftellen. Goed, ik dwaal lichtelijk af. De fractie van Harry dus. Een greep uit hun beloften en toezeggingen. Ik beperk mij er tot eentje. Tenslotte is een column bedenken geen kattenpis. Eentje zogezegd: ‘Zo wordt er in ieder dorp een Rode Loper Route aangelegd’, meldt de LHB-club. Leuk toch? Heb er gelijk eentje besteld vanaf het Oranjeplein via de Polderstraat naar de Jumbo, de DA, bakker Van Dongen tot de Lidl. En oh ja dan doortrekken via de kerk, het zorgcentrum Antonius Abt, de Buren, tot het café van Joep van Bekhoven. De weg terug weet ik zelf wel te vinden. Waarom de Polderstraat ‘first’? Omdat de voetstraat daar keurig netjes is her-bestraat. Dat verdient niet alleen een compliment en een pluim, maar ook een rode loper.
Vigilat Ut Quiescant
Jan van Vliet
Reageren? info@kijkopdrimmelen.nl