Zondagavondcolumn van Jan: Een partij voor de jongeren en eentje voor de niet jongeren

Iedere zondagavond verzorgt voormalig nieuwscorrespondent Jan van Vliet een column over actuele en lokale onderwerpen. Deze week: Een partij voor de jongeren en eentje voor de niet jongeren.

Eigenlijk wil ik het simpel houden in deze column. Simpel omdat onze Drimmelense politieke helden en oh ja heldinnen, weinig nieuws onder de zon brengen. Met reces of zoiets, in ieder geval afwezig op alle fronten. Oftewel, niet werken voor de gemeenschap die hen of hun op het verheven pluche hebben gehesen. Uitzonderingen daargelaten en die kom ik juist meer dan met enige regelmaat tegen via de moderne media zoals allerlei internetspeeltjes. Toegegeven, het is een enkeling ofwel een enkele partij en de rest heeft zich verheven in een doodse stilte. Maar goed de krachten zullen wel gespaard moeten worden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Nou succes ermee en vooral sterkte voor de zittende magistratuur. In stilte hoop ik, dat er veel nieuwe gezichten en inzichten komen. Weg met de oude en versleten opvattingen met een ‘naar raar luchtje’. Anders gezegd, de geschiedenis herhaalt zich en opfrissen de boel dus.

Dat brengt mij naar het bruggetje, neen niet het belachelijke brugding over de schans waar de Bakkerclub mee wil shinen, maar de jeugd, onze jeugd en de jongeren dus. Zij verdienen het hoogste woord en de meeste zeggenschap. Niet die oude gardisten. Zij, de jongeren dus, weten donders goed wie wat en hoe de hazen lopen. Zij weten hoe zij zijn opgegroeid en het goede hebben meegekregen van hun ouders en in deze tegenwoordige tijd ook van hun oma’s en opa’s. Zij, die jongeren dus, willen goede zorg en welzijn waar zij later zelf ook van kunnen genieten. Ietske meer dan een ‘goei stoepke’, een opbraaksel van de huidige coalitie onder leiding van die Bakkerfractie die ooit gebouwd is op de overblijfselen van? Ja van wat? Nu ik ben aangeland bij het ‘goei stoepke’ wil ik er nog wel een paar noemen, maar dan wordt deze column echt veel te lang en dan heb ik het niet over die paar herstelde bultjes en kuiltjes in de Hoofdstraat van Terheijden. Neen over de meer dan beroerde bestrating in onze hele gemeente. Onbegaanbare paden waar al menige botbreuk is opgelopen die zelfs eindigde in een veroordeling tot krukken of rolstoelen en zelfs tot een scootmobiel tot het einde des levens. En om dit verhaal compleet te maken de uitzichtloze zorg (BN/DeStem van 14 augustus 2021 geschreven door Esther Villenius) die mantelzorgers, de jongeren met hun toekomst, te wachten staat. Toekomstig gemeentebestuur: ‘u wacht een schone taak’. Al schrijvende dezer column kom ik tot de conclusie, dat er slechts twee partijen in de politiek nodig zijn. Een jongerenpartij en een partij voor de niet jongeren. Gegarandeerd, dat zij er samen uit komen in plaats van het huidige afgezaagde uitzichtloze gebazel.

Vigilat Ut Quiescant.
Jan van Vliet.
Reacties: info@kijkopdrimmelen.nl