Zondagavondcolumn van Jan: ‘VVD-smaldeel over koffie, thee en gevulde koeken’

Iedere zondagavond verzorgt voormalig nieuwscorrespondent Jan van Vliet een column over actuele en lokale onderwerpen. Deze week: ‘VVD-smaldeel over koffie, thee en gevulde koeken’

Het is altijd vreugde om door de vragen van de Drimmelense raadsfracties te bladeren die worden gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Zin- en onzin zit er vaak tussen gelijk de heilloze door de Lijst Harry Bakker bedoelde amendementen in aanloop naar de verkiezingen. Oké je haalt er de krant mee en dat is nooit verkeerd. Nu zitten er tussen die vragen(aan)stellerij soms en soms te vaak vragen die haast vragen aan het college, zogenaamde 2×24 uurs vragen. Zo eentje trof ik aan getiteld: ‘Varende terrassen zijn ook terrassen’. Kort gezegd wilde men weten of een bovendek van een rondvaartboot ook een terras mag heten, een horecaterras dus en om zo de toeristische industrie te redden.

Deze spannende vraag was ingediend door het VVD- flottielje of smaldeel aangespoord door hun achterban, achtervang of hoe je de supporters van die club ook wil noemen en of het college voor 28 april maar even wilde antwoorden, want dan gingen de terrassen open. Nou het antwoord kwam voor die fractie op tijd. Voor hen was het even opgezocht op de website van de Rijksoverheid en dat was klip en klaar zo helder als glas en voor geen discussie mogelijk: ‘een rondvaartboot is een rondvaartboot en het bovendek is geen horecaterras dus’. Had die club van de VVD zelf ook kunnen uitzoeken, maar daar haal je het nieuws niet mee en luiheid wil ik het niet noemen. Nu ben ik niet te beroerd om één en ander te verduidelijken en dus bij deze. Een voetbalveld is een voetbalveld, een tennisbaan is een tennisbaan, enzovoorts, enzovoorts en een rondvaartboot is een rondvaartboot. Dat je er toevallig stoeltjes buiten kunt zetten, maakt nog geen horecaterras. Ook niet als op het bovendek van zo’n rondvaartboot, een boot om rondjes mee te varen oftewel in VVD-termen: de ‘corebusiness’, toevallig koffie of thee en gevulde koeken worden verkocht.

Vigilat Ut Quiescant.
Jan van Vliet.
Reacties: info@kijkopdrimmelen.nl