Zondagavondcolumn van Jan: ‘Wil de VVD een Wassenaar aan de Mark maken van ons Traaie?’

Iedere zondagavond verzorgt voormalig nieuwscorrespondent Jan van Vliet een column over actuele en lokale onderwerpen. Deze week:’Wil de VVD een Wassenaar aan de Mark maken van ons Traaie?

Raadslidmevrouw Janet Crezée van de Drimmelense VVD ken ik niet, heb haar nooit gezien, is kennelijk nooit buiten de dorpsgrens van Lage Zwaluwe geweest behalve voor het bezoeken van een raadsvergadering. Terheijden is voor haar dus een vreemde en andere wereld. Maar zij is wel royaal, ondanks haar gebrek aan kennis over Terheijden, in het uitdelen van complimenten. Noemt het centrum van het met zesduizend inwoners tellende dorp eentje uit de A-klasse, aldus haar geventileerde mening tijdens de afgelopen week gehouden opinievergadering der Drimmelense gemeenteraad. Net geen buitencategorie, maar men kan in Terheijden niet alles hebben. Dus een centrum met twee kerken, een herenkapper, een woonzorgcentrum, een restaurant, een weekmarktje en een supermarkt is wat mevrouw betreft een A-locatie, een soort Wassenaar aan de Mark dus. Lekker toch, niks mis mee zeg ik maar. Maar die supermarkt met blauw met gele huiskleur en een beetje rood is wat haar betreft vloeken in de A-klasse. Dus weg ermee met haar betoog, dat werd verprutst door logische interrupties en onderbrekingen door collega raadsleden gevolgd door haar steeds meer en meer ‘stamelende en storende’ reacties en antwoorden alsof zij het stotteren had uitgevonden. Werd simpel gezegd gewoon ‘klem en plat geluld’, liep met open ogen gewoon in de politieke valkuil en wist zich niet uit haar eigen onzinnigheid te redden.

Politieke onervarenheid zal ik het maar noemen, maar zo kreeg deze mevrouw van de VVD toch een paar ‘flinke draaien om de oortjes’ plus het advies van de fractievoorzitter van SAMEN Drimmelen om een paar uurtjes te spenderen om wat simpele vraagjes te stellen aan de bezoekers van de zo door haar verfoeide supermarkt. Maar die raadslidvrouw wilde op die plek een foodmarkt of een winkel met bijzondere producten, wat het laatste ook moge betekenen. Nu heb ik voor dit VVD-raadslid even opgezocht wat een foodmarkt betekent: ‘Een foodmarkt heeft alles met eten te maken. Het idee van het concept is om de klant gezond, vers en gemakkelijk eten tegen een voordelige prijs aan te bieden’. Misschien een nieuwigheid voor mevrouw, maar de al gevestigde supermarkt, die Lidl dus, verkoopt dit al. Het is maar dat mevrouw de volksvertegenwoordiger het nu weet. Zou een hoop tijd hebben gescheeld en zo’n opinievergadering zou vele uren en uren eerder zijn afgelopen. Wat mij betreft is deze raadslidmevrouw vanaf nu ‘persona non grata’, oftewel niet welkom, ongewenst in Terheijden en tenslotte een advies aan de plaatselijke VVD: zet zo’n (w)licht op een onverkiesbare plaats.

Vigilat Ut Quiescant.
Jan van Vliet.
Reacties: info@kijkopdrimmelen.nl