Zonnepanelen op boerendak en zelf profiteren? Kom naar de open dag van Opgewekt Drimmelen

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit het toekomstbeeld en daarom is de coöperatie Opgewekt Drimmelen gestart met een initiatief om gezamenlijk zonnepanelen te leggen op boerendaken. De eerste twee boerenbedrijven hebben zich beschikbaar gesteld; in de Zonzeelseweg in Hooge Zwaluwe en de Brugdam in Lage Zwaluwe.

U als inwoner kunt zich aansluiten bij de coöperatie, door zondeelen te kopen. Een zondeel kost € 300,00 per stuk, waarmee je 15 jaar lang stroom opwekt en een aantrekkelijke korting krijgt op je energiebelasting. Woont u op een adres met de postcode 4926, 4927, 4766, 4845, 4921 of 4924 dan kunt u zich aansluiten bij Opgewekt Drimmelen. Omdat er vast een berg vragen bij u opkomen, die u graag stelt aan iemand van de coöperatie zelf, organiseert het bestuur een open dag op 30 augustus a.s.

Tijdens deze informele middag, kunt u uw vragen stellen, krijgt u meer informatie over de werkwijze van zonnepanelen en hoort u van welke voordelen u kunt profiteren. Secretaris van de coöperatie, Richard van der Maden, vertelt ons: “We hebben getwijfeld of we de open dag wel door moesten laten gaan, gezien de huidige coronamaatregelen. Maar we hebben goed overleg gehad, ook met de locaties, en we zijn ervan overtuigd dat we dit op een veilige manier kunnen organiseren. We houden voldoende afstand, we zullen op de locaties waar nodig eenrichtingsverkeer instellen, we zorgen dat er mondkapjes en handgel aanwezig zijn en we laten de bezoekers intekenen voor contactonderzoek. Tevens roepen we mensen die willen komen op zich vooraf aan te melden via info@opgewektdrimmelen.nl.”

De inloopmiddag is van 14.30 tot 17.00 uur, verdeeld in tijdsblokken (14.30 uur / 15.15 uur / 16.00 uur). U bent van harte welkom na aanmelding en opgave van het gewenste tijdsblok, op de melkveebedrijven van de familie Rasenberg, Zonzeelseweg 20 in Hooge Zwaluwe en van de familie Koorevaar, Brugdam 20 in Lage Zwaluwe.

Beelden bij dit artikel