Zoon van aangehouden echtpaar XTC loods in Lage Zwaluwe meldt zich bij politie

De zoon van het eerder aangehouden echtpaar van de XTC loods in Lage Zwaluwe heeft zich gemeld. Hij is aangehouden onder andere verdacht van betrokkenheid bij het vervaardigen van drugs.

Op 10 oktober 2018 viel de politie een loods binnen aan de Zwingel. Daar troffen ze een enorm groot drugslab aan dat vermoedelijk was gebruikt voor het produceren van amfetamine. Het drugsafval werd geschat op 30.000 liter. Binnen was het een enorme chaos waarbij in geen enkel opzicht rekening was gehouden met de veiligheid voor de omgeving. In de ondergrondse hennepkwekerij in de nabijgelegen woning stonden enkele honderden planten.

Aanhoudingen

De eigenaren van het pand, een 73-jarige man en een 66-jarige vrouw, zijn daarop aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de zoon van het stel de gebruiker was van de loods. Hij werd gesignaleerd om aangehouden te worden. Op donderdag 19 oktober 2018 heeft hij zich gemeld aan een politiebureau in Breda. Hij is in verzekering gesteld. De vrouw van het echtpaar is ondertussen al in vrijheid gesteld. De man zit nog vast.


Bron: Politie.nl