Zwaluwe geselecteerd voor ontwikkeling en realisatie E-Veld Terheijden

Het bouwbedrijf Zwaluwe is door de gemeente geselecteerd als het bedrijf dat de ontwikkeling en realisatie van het project ‘E-Veld’ in Terheijden op zich mag nemen. Vanmiddag is de overeenkomst tussen beide partijen officieel ondertekend tijdens een feestelijk moment op de desbetreffende locatie. Namens de gemeente tekende wethouder Jan-Willem Stoop, namens Zwaluwe tekende directeur van de tak Zwaluwe Ontwikkeling, Gerard van Beek.

Het project E-Veld behelst in totaal 46 duurzame, klimaatadaptieve en natuurinclusieve woningen. Het plan bestaat uit 10 sociale huurwoningen, 14 levensloopbestendige appartementen, 12 rug-aan-rug woningen voor starters en 10 eengezinswoningen. Naast de woningen die Zwaluwe zal realiseren, zal de gemeente Drimmelen vijf kavels gaan verkopen waar men een zogeheten ’tiny house’ op kan bouwen. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen, naar verwachting zal de verkoop einde van dit jaar starten.


Tijdens de officiële ondertekening van de overeenkomst, gaf wethouder Stoop aan blij te zijn met het project én met Zwaluwe als ontwikkelaar: “Wij als gemeente bouwen zelf geen huizen. Da’s maar goed ook, want ik geloof niet dat wij erg goede metselaars in huis hebben. We hebben de lat voor dit project hoog gelegd en daar zijn twee hele geschikte inschrijvingen op gekomen. Ik ben erg blij dat Zwaluwe het bedrijf is dat het project gaat realiseren, het is een lokaal bedrijf en het is daarmee weer goed voor de werkgelegenheid. Zij hebben het naastgelegen F-Veld ook gebouwd, daar is o.a. ‘Het Jagertje’ uitgekozen als straatnaam, wellicht moeten we in deze wijk maar een straat ‘Het Zwaluwtje’ meegeven”, zo grapt de wethouder. “Ik ben super trots dat we hier de meest duurzame wijk van Drimmelen gaan neerzetten.” Na het woordje van de wethouder, neemt directeur van Zwaluwe Ontwikkeling, Gerard van Beek, het woord over: “Wij keken al langer naar de doorontwikkeling van de gemeente van het E-Veld en zijn, toen de aanbesteding opende, direct vol enthousiasme een plan gaan maken die zoveel mogelijk natuurinclusief, rekening houdend met alle milieuregels, in een beperkte ruimte en financieel aantrekkelijk is voor zowel aan de bovenkant als aan de onderkant. We zijn ermee aan de slag gegaan en we hebben een plan kunnen presenteren dat haalbaar is en welke we samen met de bewoners in werking gaan brengen. Zij gaan uiteindelijk in een natuurinclusieve wijk wonen, wat ook betekent dat ze bijvoorbeeld de kasten voor de vleermuizen en de oeverzwaluwen zelf moeten onderhouden en verzorgen. Dat blijkt niet zo’n probleem, want er hebben zich momenteel al 150 geïnteresseerden ingeschreven”, aldus Van Beek. “De website is in de lucht, deze wordt alsmaar aangevuld en we verwachten het einde van dit jaar met de verkoop van de koopwoningen te kunnen starten.”

Wil je meer informatie over het project ‘E-Veld’ in Terheijden? Kijk dan eens op www.zwaluwe.nl/woningaanbod/ontwikkeling-e-veld-te-terheijden/.

Beelden bij dit artikel