Zwemput weer spik en span, nu zo houden!

Als je je ergert aan vuil, vernielingen, nauwelijks onderhoud etc. kun je twee dingen doen; de gemeente verwittigen én zelf de handen uit de mouwen steken. Dat deden enkele vrijwilligers al viel de 'buit' van optie één best tegen. Vorig jaar stelde de gemeente weliswaar palen en gaas beschikbaar, maar geen mankracht.

Op een zaterdag begonnen ze aan optie twee met als resultaat dat er geen zwerfvuil meer lag, veel onkruid werd verwijderd en een deel langs het zwemstrandje van een afscheiding werd voorzien. Helaas werd een deel daarvan door 'dappere helden' gesloopt zodat op deze tweede opruimdag dit moest worden hersteld.

Die tweede dag was vandaag en mede dankzij onze oproep hier op KijkopDrimmelen, meldden diverse vrijwilligers zich aan om ook een handje te helpen. Opnieuw werd er veel vuil geruimd en een ander deel van het terrein voorzien van een afscheiding. Verder werd er een prullenbak en een bankje die de gemeente leverde, plus twee fraai rode bankjes die gesponsord werden door Aad Kloens, geplaatst.

Dat is dus de reden van de gaten die bekend voorkomen bij andere – minder leuke – gelegenheden. Net als vorig jaar werden de palen de grond ingedrukt en de gaten voor de bankjes gegraven met behulp van een door W. Havermans Grondverzet belangeloos ingezette kraan mét machinist. Spik en span dus weer daar in de polders tussen Hooge en Lage Zwaluwe.

Hopelijk houden we het zo, dan wordt het weer genieten komende maanden van gratis zwemmen en recreëren in een prachtig stukje natuurgebied.

Beelden bij dit artikel