125 jaar lidmaatschap gehuldigd bij jeu-de-boulesvereniging Boulevaart Terheijden

Tijdens het jubileumtoernooi van jeu-de-boulesvereniging Boulevaart in Terheijden werd gisteren maar liefst 125 jaar lidmaatschap gehuldigd. Niet één persoon die 125 jaar lid is, dat zou een beetje gek zijn, maar vijf personen die ieder 25 jaar lid zijn. Jeanne Vermeulen, Riekie Goossens, Lucas Tonino en Ria en Cor van Fessem werden allen lid in 1994 van de vereniging en werden gisterenmiddag alle vijf gehuldigd en in het zonnetje gezet door voorzitter Jan Braun, die voor een ieder een persoonlijke anekdote voordroeg.

Onder toeziend oog van diverse familieleden die tevens uitgenodigd waren, begon Jan met de huldiging van Jeanne. Zij werd lid op 1 augustus 1994 en volgens de voorzitter is Jeanne altijd bereid om een handje toe te steken. Dit doet zij bijvoorbeeld in de keuken, maar ook het wassen van de handdoeken is iets wat Jeanne op zich neemt. Zulke dingen worden altijd als vanzelfsprekend gezien, totdat men erbij stil staat dat handdoeken zichzelf niet wassen en dat een schoon handdoekje op z'n tijd toch best wel lekker kan zijn.

Riekie Goossens is lid geworden op 1 september 1994. Jan stipt in het bijzonder haar loyaliteit aan de vereniging aan en het feit dat Riekie heel trouw is aan toernooien en competities. De voorzitter kreeg de lachers op zijn hand toen hij daarnaast opmerkte dat haar enorme blijdschap als ze een wedstrijd wint, bewonderenswaardig is. 

Lucas Tonino is lid geworden op 1 november 1994. Bij het in het zonnetje zetten van Lucas, pakte de voorzitter eerst een boule. Hij demonstreerde namelijk de typerende manier van gooien, waarbij Lucas voorafgaand aan de gooi altijd de boule 'weegt', terwijl Jan zich afvraagt of de boules bij iedere gooi misschien zwaarder of lichter worden. Lucas woont in de Haagse Beemden en wordt daarom ook benijd voor zijn toewijding aan de vereniging, als het enigszins kan, komt Lucas namelijk op de fiets naar Boulevaart.

Ria en Cor van Fessem werden samen lid op 1 november 1994. Het echtpaar verschilt niet zoveel van elkaar, maar toch eigenlijk ook weer wel, aldus Jan Braun. Zij verrichten beiden gevraagd en ongevraagd vrijwilligerswerk, Ria binnen, Cor buiten. Mensen die je niks hoeft te vragen, want voordat je het gevraagd hebt, is het al gedaan. Ria helpt vaak in de catering en met de voorjaarsschoonmaak houdt ze zich bezig met de binnenkant van het paviljoen, Cor is vaak buiten te vinden om te banen schoon en gereed te maken. Ria mocht, evenals de andere jubilarissen, een bos bloemen ontvangen, voor Cor had de voorzitter een bloemenbon geregeld, zodat er niet twee bossen tegelijkertijd staan te verpieteren. 

Op uitnodiging van Jan waren wij ook bij Boulevaart aanwezig voor foto's en verslag. Overigens niet alleen voor foto's en verslag. Van Ria mochten we tevens proeven van een kopje verse zelfgemaakte tomatensoep, mét ballen. Voor de gelegenheid heeft Ria namelijk twee pannen soep gemaakt, zodat alle leden, én dus de verslaggevers van KijkopDrimmelen, kunnen genieten van een warme kop soep. Daarvoor heeft ze, zo hebben wij ons laten vertellen, maar liefst 230 soepballen gedraaid!


*Op de eerste foto ziet u van links naar rechts: Cor van Fessem, Ria van Fessem, Riekie Goossens, Lucas Tonino en Jeanne Vermeulen.
*Op de vierde foto ziet u Jan Braun, die de typerende manier van gooien van Lucas Tonino imiteert, met diverse familieleden van de jubilarissen op de achtergrond.

Beelden bij dit artikel