23-jarige man uit Made mishandeld en beroofd, twee verdachten aangehouden

Een intensieve politieactie na een beroving op de Middellaan van een 23-jarige Madenaar en een nog onbekende man heeft afgelopen nacht geresulteerd in de aanhouding van twee verdachten, het terugvinden van buit en de inbeslagname van een vuurwapen. De arrestanten zijn een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 22-jarige Bredanaar.

Het 23-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij vertelde dat hij met een kennis uit geweest was in Breda. Na het stappen liepen zij terug naar de auto die geparkeerd stond op de Middellaan. Hij zag dat vanuit tegengestelde richting twee mannen kwamen aangelopen. Hij zag dat bij allebei een vuurwapen in hun broeksband zat. Hij kreeg meerdere klappen en vuistslagen tegen zijn hoofd en moest zijn geld, bankpasje, schoenen en telefoon afgeven. Door al die klappen viel hij op de grond. Ook de jongeman die in zijn gezelschap was, werd door het tweetal beroofd.

Vanaf één van de balkons werd door een omwonende wat geroepen waarna de straatrovers op de vlucht sloegen. Het 23-jarige slachtoffer liep verwondingen in zijn gezicht en op zijn hoofd op. Ook klaagde hij over hoofdpijn en duizeligheid. Hij werd ter plaatse behandeld door een verpleegkundige van de ambulancedienst. Het andere slachtoffer heeft zich nog niet gemeld bij de politie. De recherche roep deze man op dat alsnog te doen.

Een van de omwonenden belde 112. Tijdens een zoekactie in de omgeving werden omstreeks 02.00 uur de vermoedelijke straatrovers aangetroffen in een doodlopend steegje tegenover parkeergarage de Prins. Een kapot gegooid vuurwapen lag in hun nabijheid op de grond. Een van de mannen had in zijn broekzak een bankpasje op naam van de aangever. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten.