30 kapellen op 28ste Grote Optocht-Bal FestiValsAlarm in ’t Trefpunt

Als je voor de 28ste keer een groots kapellenfestival organiseert, waarbij er tevens ingeschreven kan worden voor de Grote Optocht van de May, en je mag maar liefst 30 kapellen ontvangen die verdeeld over vier podia allemaal twee keer 20 minuten mogen en kunnen optreden, dan kun je als organiserende partij terugkijken op een geslaagd evenement.

Blaaskapel Vals Alarm en C.S. De Mayenèrs doen dat dus vanzelfsprekend ook en volgens insiders mogen wij (bijna) alle credits geven aan Kees van Meel, die zich voor de volle 100% in heeft gezet om het FestiValsAlarm weer neer te zetten. Dertig blaaskapellen, het is nogal wat. En zeker als je bedenkt dat die dertig kapellen uit de wijde, en dan bedoelen we écht wijde, omgeving vandaan komen. Naast de kapellen van eigen bodem, Vals Alarm, 't Mays Kwartierke, De Blaoskaffers, 't Harmonieke en De Gangmaokers uit De May, de CCBand uit Hooge Zwaluwe en Kiele Kiele uit Terheijden, speelden ook kapellen uit Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Oosterhout, Dongen, Teteringen, Breda, Prinsenbeek, Etten-Leur, Rijen, Rucphen, Hoeven, Tilburg, Oss en zelfs Eindhoven. Ook van 'boven de sloot' kwamen kapellen naar Made; drie Dordtse kapellen speelden ook op de podia in Hotel-Partycentrum 't Trefpunt. 

Nodig dan ook nog Prins Tommes en zijn gevolg uit en het feestje is compleet. KijkopDrimmelen was ook welkom afgelopen zaterdagavond, klik door naar het speciaal ingerichte fotoalbum via deze link: www.kijkopdrimmelen.nl/albums/grote-optocht-bal-festivalsalarm-2020. Wij mochten van fotograaf Marcel Raafs drie aanvullende foto's ontvangen, waarvoor dank! 

De spelende kapellen afgelopen zaterdag waren:

 1. 't Dakkapelleke
 2. CCBand
 3. Blaasband Ullie
 4. Blitz
 5. Thuisnietouwe
 6. Quiznix
 7. 't Mays Kwartierke
 8. 't Harmonieke
 9. Toonloozzz
 10. Rataplan
 11. De Hijzkranen
 12. De Toeteleurs
 13. Bar Gebeure
 14. D'ruit
 15. Sjubokz
 16. FFFanders
 17. De Merweboertjes
 18. Vals Alarm
 19. Qwitnix?!
 20. Hartnekkig tog
 21. De Elstars
 22. De Hofrakkers
 23. Blatblaosers
 24. De Verkusblaozers
 25. Bultse Herrie
 26. De Gangmaokers
 27. De Kaaikrakers
 28. KieleKiele Traaie
 29. Vrije Tijdrekkers
 30. De Blaoskaffers

Beelden bij dit artikel