75 jaar V.V. Zwaluwe: verleden en heden in voetbaljournaals

In Lage Zwaluwe waren ooit twee voetbalverenigingen actief, Siveo en Zwaluwse Boys. In 1977 fuseerden de twee, waaruit het huidige V.V. Zwaluwe ontstond. Voetbal vervult echter al sinds 1946 een belangrijke functie in het dorp, van sportiviteit tot maatschappelijk en om die reden wordt dit jaar het 75-jarig jubileum van de voetbalclub gevierd.

In zes voetbaljournaals wordt V.V. Zwaluwe van verschillende kanten belicht. Iedere maand verschijnt er een journaal, waarin gesproken wordt met leden en oud-leden, wordt er dieper ingegaan op het verleden, het heden en wordt er een blik geworpen op de toekomst. Op 8 mei jl. verscheen het eerste journaal, waar de historie in werd gedoken. Aan het woord komen Joop van Boxel en Piet Lucas. Joop voetbalde bij Siveo in en Piet bij Zwaluwse Boys. Ze bespreken samen de historie van beide clubs en de fusie. Want verliep die fusie tussen Siveo en Zwaluwse Boys wel zo vlekkeloos?

Er komen tevens jeugdleden aan het woord, komt burgemeester Gert de Kok langs én wordt iedereen uitgedaagd om de Voetbalchallenge mee te doen. Bekijk het eerste journaal van mei 2021, direct hieronder.

Beelden bij dit artikel