76-jarige man rijdt in op Burgemeester Scholtze

Een 76-jarige man uit Made is afgelopen maandag met zijn auto bewust ingereden op onze burgemeester.

Burgemeester Boy Scholtze (32) sprong opzij en wist zo te voorkomen aangereden te worden. Ook werd de burgemeester bedreigd. Boy Scholtze werd onder andere uitgescholden vanwege zijn geaardheid.

De burgemeester liep omstreeks 11.00 uur vanuit het gemeentehuis naar zijn geparkeerde auto. Daar riep de verdachte vanuit zijn auto diverse dreigementen en beledigingen naar de burgemeester, daarbij ook afkeurend verwijzend naar diens geaardheid. 

Na de confrontatie met de burgemeester is de verdachte het gemeentehuis binnen gegaan hoewel hem dat vanwege eerdere misdragingen middels een tijdelijk toegangsverbod was verboden. Daar herhaalde de verdachte aan de balie diverse dreigementen en beledigingen aan het adres van de burgemeester.

De burgemeester heeft aangifte gedaan van bedreiging, poging zware mishandeling, discriminatie en belediging. Ook zou de verdachte huisvredebreuk gepleegd hebben door in strijd met een locatieverbod het gemeentehuis te betreden. De bejaarde man is aangehouden.

Lijsttrekker van de VVD Dilan Yesilgöz noemt het op X “afschuwelijk” dat Scholtze om zijn geaardheid is belaagd. “In Nederland mag je zijn wie je bent en houden van wie je wilt”, schrijft ze.