Aangepast, maar oergezellig carnaval in Erpelrooiersland

Een echte Erpelrooier laat zich niet zo maar uit het veld slaan. “Natuurlijk niet”, zegt Peter Reniers, voorzitter van CS De Erpelrooiers. “Het jubileumjaar van Erpelrooiersland gaan we aangepast vieren!”.

CS De Erpelrooiers denkt graag in mogelijkheden, niet in onmogelijkheden. Dat bleek al eerder tijdens carnaval 2020, toen alle optochten in de regio werden afgelast, behalve in Wagenberg! Met de nodige aanpassingen ging hier de optocht gewoon door. Carnaval 2021 is weer een nieuwe uitdaging. “Een uitdaging die we nog niet eerder aan de hand hebben gehad. We zullen dus het programma moeten aanpassen naar de dan geldende regels van het RIVM. “Dat betekent veel schakelen en veel overleggen”, zegt Peter, “maar er zijn absoluut mogelijkheden”.

CS De Erpelrooiers zou het fijn vinden als de carnavalsvierders van Wagenberg met goede ideeën komen. Alle ideeën zijn welkom. De Erpelrooiers zijn hard op zoek naar oplossingen voor o.a. het ouderencarnaval, het jeugdcarnaval, de optochten etc. Ideeën kunnen worden doorgegeven bij de bestuursleden, zie www.erpelrooiers.nl, of via mail: info@erpelrooiers.nl.

Op 28 september komt het Carnavalsplatform Drimmelen, bestaande uit de carnavalsstichtingen van de verschillende kerndorpen, en de gemeente, bij elkaar voor overleg. De ideeën die daar uit voortvloeien worden ook meegenomen bij het samenstellen van het carnavalsprogramma 2021.
CS De Erpelrooiers viert dit jaar haar 55-jarige jubileum. Zij vieren dit met heel Wagenberg, in de vorm van een dorpsquiz: WagenbergKwistZeker! De behoorlijk grote prijzenpot wordt beschikbaar gesteld door CS De Erpelrooiers. Deze quiz gaat in ieder geval geheel corona-proof, door op vrijdag 30 oktober aanstaande. Tijdens de prijsuitreiking op 14 november, zal ook de nieuwe prins van Erpelrooiersland gepresenteerd worden en het carnavalslied 2021 bekend gemaakt worden.

In welk vat dit alles gegoten gaat worden? Daar is de werkgroep nog op aan het broeden. Het grote feest dat zij voor ogen hadden, kan uiteraard helaas niet plaatsvinden, maar ook hier zijn er met de nodige aanpassingen en buiten de geijkte paden denken, mogelijkheden. Carnaval in Erpelrooiersland wordt anders, maar zeker een oergezellig feest!