Ad en Nel Wintermans uit Made vandaag 60 jaar getrouwd

Ad Wintermans (86) geboren in Hank, ontmoette Nel van Strien (82) geboren in Made, tijdens zijn diensttijd. Ad was met een stel kameraden uit in Made en bij het oude raadhuis zag hij Nel. Het was liefde op het eerste gezicht en Ad bracht die avond Nel naar huis. Dat was op het Boveneindje en hoewel Nel pas 16 was, mocht Ad binnenkomen, mede omdat het goot van de regen.

Meer dan vijf jaar duurde de verkering omdat Nel per se 22 wilde zijn voordat ze trouwde. Dat gebeurde dan ook op 14 augustus 1958, enkele dagen na de verjaardag van Nel. Hun eerste dochter was Marina maar die bleek een ernstige hartafwijking te hebben. Negen maanden ziekenhuis in en uit – zowel in Breda als in Rotterdam – ten spijt, moesten ze Marina helaas afgeven. Een verdrietige periode uiteraard waar ze zich met steun aan elkaar doorheen sloegen. Terugkijkend zegt Ad: 'Ik heb vaak tegen Nel gezegd dat we moeten proberen het positief te bekijken. Er is Marina een enorme lijdensweg bespaard gebleven.'

Samen kregen Ad en Nel nog drie kinderen en inmiddels zijn daar zeven kleinkinderen en negen achterkleinkinderen bij gekomen. Allen wonen in Made en/of Den Hout zodat het een gaan en komen is in huis bij Ad en Nel Wintermans. Waar Nel eerst werkte in Dordrecht op een koekjesfabriek, ging ze later werken bij Jamin in Oosterhout waar Ad ook werkte en zich opwerkte tot afdelingshoofd. Nel werkte na haar trouwen vele jaren als huishoudelijke hulp zoals bij de nonnen en in diverse werkhuizen.

Na hun pensionering kregen Ad en Nel het drukker dan ooit. Zo was Ad jarenlang actief bij de EHBO en in het ziekenwerk waarbij hij o.a. reizen naar Banneux organiseerde. Nel collecteerde daar ook altijd voor. Verder was Ad leider/verzorger bij Neo Crescendo en samen met Nel gingen ze ook als vrijwilliger mee op kamp. Tot slot was Ad enige jaren grensrechter bij de Madese Boys waar hij tevens EHBO'er was en later hielp hij er als vrijwilliger in de kantine. Nóg gaat Ad regelmatig kijken bij Madese Boys waarbij hij gebruikt maakt van zijn scootmobiel.

Na gezondheidsproblemen mag hij sinds kort weer autorijden en samen met Nel verheugt hij zich op ritjes/uitjes. Ook Nel tobt wat met haar gezondheid maar als het even lukt, gaat ze nog graag naar de bingo. 'We hebben samen een goeie ouwe dag ja', vat Ad hun huidige leventje samen en op de vraag of hij, indien mogelijk het over zou kunnen doen weer voor Nel koos, hoeft hij geen seconde na te denken: 'Ja, dan ging ik gelijk weer met haar mee!'

In alles is Ad degene die op de praatstoel zit en Nel degene die meer luistert… én geniet! Heel veel diamanten paren heb ik (J.v.d.V.) mogen bezoeken in de afgelopen jaren en van alle diamanten bruiden heeft Nel met afstand de meest lieve, meest vriendelijke en meest innemende lach! Een lach van genieten, berusten wellicht, en een lach die onderstreept dat ze veel steun aan elkaar hebben. Steun die ze ook veel krijgen van de kinderen en aanhang. Mooi!

Namens de redactie van KijkopDrimmelen: Geniet van deze dag en komende zaterdag op het feest. Van harte proficiat en nog goede en gezonde jaren toegewenst!