Adoptieoverdracht beeld Liniecrosser in Lage Zwaluwe met krans- en bloemlegging

Vanmiddag vond de jaarlijkse adoptieoverdracht plaats van het beeld (en de geschiedenis) van de Liniecrossers. Dat gebeurde met een korte herdenking waarbij burgemeester Gert de Kok de hoop uitsprak dat ruim 70 jaar na de bevrijding, er over 70 jaar nog altijd bevrijding zal worden gevierd.

Voorzitter van stichting Verzetsgroep de Liniecrossers Piet Meeuwissen, complimenteerde basisschool De Grienden voor het oppakken van de traditie, de gemeente vanwege de ondersteuning en samenwerking en het bedrijf Gebr. de Leeuw die in zeer korte tijd een nieuw pad aanlegde zodat het beeld en monument ook beter toegankelijk is voor rolstoel- of rollatorgebruikers.

Namens De Grienden sprak oud-directeur Koen Snaphaan over de waarde van herdenken en het belang van het daarbij betrekken van leerlingen. Met muzikale ondersteuning van muziekvereniging Alliance en shantykoor De Noorderklippers met o.a. het Wilhelmus en natuurlijk een minuut stilte, werd de herdenking afgesloten met het leggen van bloemen door vertegenwoordigers van diverse instanties. 

Een korte opname van het bloemleggen door leerlingen van basisschool De Grienden, bekijkt u hieronder.