Bewoners Prinsenpolder, Fazantennest en Lisdodde voorlopig (letterlijk) zoet

Prachtige en ook creatieve ideeën, zagen wij net als u volop waar het gaat over afleiding bezorgen van met name aan onze ouderen. We zagen al heel wat langs komen en publiceerden daar al heel wat over zoals muziek maken of zingen onder balkons, tekeningen aanbieden, bloemetjes en kaartjes bezorgen en nog veel meer. Ouderen zijn in deze coronacrisis eenzamer dan normaal omdat bezoek niet mogelijk is vanwege het besmettingsgevaar. In het verlengde daarvan bedachten we dat dit voor (verstandelijk) beperkten natuurlijk net zo is.

Daarom staken we ons licht op bij enkelen die in de zorg werken en na ideeën over spellen, knutselspullen en nog enkele zaken, kwamen we uit op bakspullen. Mixen met recepten voor taarten, cakes, muffins enzovoorts voorzien van receptuur en bereidingswijze, alsmede vormpjes en uitstekers voor koekjes. Bakloods-Annemiek stelde drie prachtige pakketten samen en maakte er méér van dan je voor het geld mocht verwachten. Geld voor het bedrag dat aangevuld werd door – en dankzij – een sponsor die beslist anoniem wil blijven!

Zodoende stonden we vanmiddag voor de deuren van woonvoorzieningen Prinsenpolder en Fazantennest in Made, en in Lage Zwaluwe bij de Lisdodde, om bij iedere woonvoorziening een pakket bakspullen te overhandigen. Het waren Thom, Susan, Robert en Michelle die het pakket voor de Prinsenpolder in ontvangst namen, Linda en Pieter deden dat voor het Fazantennest en Tonny wilde dat wel doen voor de Lisdodde. Een pakket met mixen voor chocoladecake, sinaasappelcake, aardbeiencake, stroopwafelcake, cranberrycake, mix voor muffins, mix voor koekjes en verder koekjesstekertjes, vormpjes én uitgebreide werkwijze op fleurige kaarten met afbeeldingen. Daarmee kunnen de bewoners zich gezamenlijk wel een paar uurtjes per dag vermaken komende weken in hun gezamenlijke keuken én natuurlijk gezamenlijk smullen in hun gezamenlijke woonkamer. Allen hebben beloofd ons foto’s te zullen sturen van de resultaten, wij kijken er net als u waarschijnlijk, in spanning naar uit.

Beelden bij dit artikel