Bewoners, vrijwilligers en medewerkers SOVAK Terheijden tillen kerstmarkt naar hoger niveau

We kunnen wel zeggen dat bezoekers een kerstmarkt succesvol maken en tot op zekere hoogte is dat ook wel zo, maar bij de kerstmarkt van SOVAK in Terheijden zijn het toch wel de bewoners, vrijwilligers en medewerkers die het geheel naar een hoger niveau tillen.

Gisteren stonden in ontmoetingscafé Doetertoe allerlei (kerst)kraampjes, waar bezoekers langs konden lopen. Zoals het kraampje van Nienke uit Terheijden, die haar zelfgemaakte sieraden aan de man bracht. Ook Rina verkocht iets wat ze zelf heeft gemaakt, allerlei soorten kaarten welteverstaan. Ook het Thomashuis uit Wagenberg was aanwezig met een kraampje, dat bemand werd door een aantal van haar bewoners. Zoals het op een echte kerstmarkt hoort te zijn, klonk er muziek, konden mensen genieten van hapjes en drankjes en babbelden en lachten de bewoners er lustig op los.

Ook werden bezoekers geïnformeerd over de beklimming van de berg Mont Ventoux, waar in totaal 40 cliënten en begeleiders in 2020 zich aan zullen wagen. De opbrengst van de kerstmarkt komt tevens ten goede aan de beklimming van de Mont Ventoux. Wij spraken onder andere met Ger en Andrea, die beloofden in de aanloop daar naartoe ons op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Als iemand ons dat belooft, beloven wij daar natuurlijk aandacht aan te besteden. Houd onze berichtgeving dus goed in de gaten!

Zangeres Deborah Jacobs uit Breda, die wel vaker op SOVAK activiteiten optreedt, vertelt ons: "De sfeer bij SOVAK in Terheijden is altijd geweldig. De cliënten zijn zo enthousiast, maar ook de organisatie is te prijzen. Ik vind het altijd leuk om te zingen, maar bij SOVAK wel net ietsje meer. Ik word zometeen afgewisseld door De Gruytveldband, die ook een paar nummers zullen spelen", aldus de enthousiaste zangeres. Die geweldige sfeer werd voor ons nog eens extra benadrukt, omdat wij zelfs persoonlijk werden rondgeleid om van iedereen die mocht én wilde, een foto te kunnen maken! U bekijkt al onze foto's in de fotoslider boven dit artikel.

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel