Boomfeestdag bij Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch

Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch in Lage Zwaluwe moet haar eerste verjaardag nog vieren, maar mag met recht al een grote speeltuin genoemd worden. De viering van de Nationale Boomfeestdag op woensdag 22 maart kunnen zij dan ook niet zomaar voorbij laten gaan.

Dit jaar zijn de kinderen van basisschool De Klaverhoek uit buurgemeente Moerdijk uitgenodigd om de bomen te komen planten. Zij worden 's ochtends met de huifkar van Recreatieparadijs De Belhamel (waarvan Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch een onderdeel is) opgehaald, waarna de leerlingen eerst aan de slag gaan met een spade, grond en natuurlijk een boom. Na het harde werk krijgen zij warme chocomel en een koek, geheel verzorgd door De Kleine Biesbosch. Tijdens de werkzaamheden en de snoeperij, zal ook boswachter Frans Fronik van Biesbosch Staatsbosbeheer aanwezig zijn om de kinderen, en de aanwezige volwassenen natuurlijk, te vertellen over Nationaal Park De Biesbosch. Vanzelfsprekend worden zij na alle activiteiten ook weer per huifkar terug naar school gebracht.

Een erg leuk initiatief waar uw redactie uiteraard ook bij aanwezig zal zijn. Een fotoreportage volgt dan ook na woensdagochtend op KijkopDrimmelen!