Brandweer Terheijden viert 200 jarig bestaan met open dag

De brandweer Terheijden bestaat dit jaar 200 jaar en dat vierden zij vandaag met een open dag. Gisteren vond het 'officiële' gedeelte met de burgemeester plaats, vandaag mocht iedereen het terrein rondom de kazerne bezoeken. 

Het is natuurlijk best spannend om in een brandweerauto te klimmen en om een keertje de sirene aan te zetten. Niet alleen de brandweer was overigens ter plaatse, ook de politie was aanwezig met een politiebus en natuurlijk de nieuwe Mobile Media Lab, een vrachtwagen ingericht als mobiele onderzoeksruimte. Zelf een 'brandje' blussen, ervaren hoe het is om met dichte rook te lopen en een fiets of een auto doorknippen: aan activiteiten geen gebrek. Ook een indrukwekkende verzameling Playmobil-brandweerspeelgoed stond binnen in de kazerne uitgestald.

Wat je niet verwacht maar wat altijd kan gebeuren, is een uitruk tijdens de open dag. Waar eerst de politie met sirenes het terrein verliet, werd daarna de hoogwerker die in vol ornaat opgesteld stond, opgeroepen. Het imposante ding werd snel en vakkundig in elkaar geklapt en haastte zich richting Oosterhout, waar de melding vandaan kwam. 

KijkopDrimmelen was natuurlijk zelf aanwezig op het brandweerjubileum. Onze foto's bekijkt u in bovenstaande fotoslider. 


Voor de app-lezers: bekijk alle foto's bij dit artikel via deze directe link https://kijkopdrimmelen.nl/nieuws/brandweer-terheijden-viert-200-jarig-bestaan-met-open-dag.html

Beelden bij dit artikel