Heldendaad Xam (9) en Neve (11) uit Made verdient een heldenbeloning

Maar liefst 28 uur is Wesley de Leeuw uit Made vermist geweest. Meerdere mensen hebben hem gezien, maar mede dankzij de oplettendheid van de 9-jarige Xam en de 11-jarige Neve werd hij weer veilig teruggevonden.

De twee vriendinnen waren vrijdagavond buiten aan het spelen in de buurt van de AH en de Etos, toen zij de autistische jongen zagen staan. Op de vraag hoe ze wisten dat hij het was, vertelde Neve: "Ik herkende zijn fiets, een rode mountainbike. We hebben elkaar eerst verschrikt aangekeken en zijn daarna naar enkele medewerkers gelopen om het te zeggen. Zij hebben de politie gebeld en wij onze ouders." Monic en Joyce zijn apetrots op hun dochters. "Ze hebben wel een telefoon, maar die hadden ze niet bij zich. Ze belden via de Etos dat de politie eraan kwam. Ja, dan weet je ook even niet wat je moet denken, maar hun oplettendheid is echt bewonderenswaardig", vertelt Monic. 

Uw redactie begrijpt ook dat er meerdere mensen gebeld hebben en dat het niet alléén dankzij Xam en Neve is dat Wesley is teruggevonden, maar wat wij wél bijzonder vinden is dat de meiden ondanks hun jonge leeftijd, tóch actie hebben ondernomen. "Ik vond het wel een beetje eng", vertelt Xam. "Hij keek me echt recht in mijn ogen aan".

Na contact te hebben gelegd over ons bezoek met de meiden en beide ouders, vonden wij dat Xam en Neve wel écht een heldenbeloning verdiend hebben. Daniël Bossers van Recreatieparadijs De Belhamel vond dat ook en wij namen dus in samenwerking met het speelparadijs in Lage Zwaluwe een kadobon mee voor 2 uur bowlen inclusief consumpties! Kunnen de meiden, samen met hun gezin, lekker gaan genieten. 


Foto: Xam (links) en Neve (rechts) houden de kadobon van De Belhamel samen vast