Bronzen Bever voor Adriaan Snoek uit Drimmelen

Adriaan Snoek (73) ontving vlak na de middag de Bronzen Bever voor de diverse vrijwilligersactiviteiten die hij al jarenlang doet in en voor het dorp Drimmelen. Dat gebeurde voor aanvang van de maandelijkse gezamenlijke maaltijd in Ons Dorpshuys door burgemeester Gert de Kok.

Adriaan Snoek is al tien jaar fotograaf en redactielid van de Dorpskrant. Hij is voorzitter van de Stichting Rietaak Drimmelen, helpt mee met het onderhoud en zorgt jaarlijks voor de verlichte kerstboom op de aak.

Daarnaast is hij lid van bewonersgroep Hart voor Drimmelen, heeft mede de jeu de boules-baan in Drimmelen aangelegd en was betrokken bij de plaatsing van de paaltjes met oude foto’s en informatie over de historie van het dorp.

Verder neemt Adriaan jaarlijks deel aan de zwerfvuilactie en helpt mee met het onderhoud van het groen rond de Nederlands Hervormde kerk aan de Herengracht en het kerkhof in Oud Drimmelen. Al tien jaar fietst hij wekelijks met de mede door hem opgerichte fietsclub Drimmelen.

Tot slot stelt hij zijn archief met duizenden recente en oude foto’s van Drimmelen en omgeving voor anderen belangeloos ter beschikking.