Carnaval 2022 is los: nieuws uit Erpelrooiersland

De opening van carnaval 2022 beleefden wij in Erpelrooiersland. Naast de installatie van de Raad van 11, werd gisteren tevens de nieuwe Prins Carnaval bekendgemaakt na een geheimhouding van 2 jaar én vond de prijsuitreiking van WagenbergKwistZeker plaats. De dorpskwis die plaatsvond op 16 oktober 2021, is gewonnen door het team Ut spulleke van kliekskus en gekleurde erpels.

Een druk programma in Erpelrooiersland gisterenavond in café Bij Bas. De avond startte met enkele krakers van blaaskapel t’Hoogtepunt, gevolgd door Heidi en Fré die samen enkele vragen beantwoordden en wat statistieken en cijfers van WagenbergKwistZeker prijsgaven. Natuurlijk werd er tevens bekendgemaakt welke teams op welke plaats zijn geëindigd en de top 5 moest tot na de installatie van de Raad van 11 én de onthulling van de nieuwe Prins Carnaval wachten om te weten te komen wie de allereerste editie van de Wagenbergse dorpskwis gewonnen heeft. Om het publiek op het verkeerde been te zetten, leidde voorzitter van de Raad, Michel Wicherink, de onthulling eerst wat in. Want ja, misschien is de nieuwe Prins wel iemand die het al een keer is geweest en het nóg een keer wil worden… Door de zelfgeknutselde draaideur verscheen daar Prins Peerke dun Tweede ten tonele, ofwel voorzitter van C.S. de Erpelrooiers Peter Reniers. Camera’s en telefoons flitsten wat af, want ja Peter zou dan wel eens de nieuwe Prins kunnen zijn, toch? Mis! Peter blijft voorlopig nog voorzitter van de carnavalsstichting. Maar wie is dan wel de persoon die al 2 jaar met een groot geheim rondloopt? Iemand die misschien twee keer afscheid nemen niet genoeg vindt? Daar draaide Prins Knillus dun Derde door de deur het podium op en hij nam de Prinsensteek en de cape over van Peter. Het publiek bleek wel klaar met Knillus, ofwel Cees Vlaskamp, te zijn en riep dat ze de nieuwe Prins wel eens wilden zien. Daar draaide de deur weer door en met een luid geschal kwam daar Keetje het podium op. Keetje, ofwel Ronald Kustermans, riep dat ze er heel veel zin in had om de carnavalsscepter over Erpelrooiersland te zwaaien, maar al vrij vlot werd daar een stokje voor gestoken en werd duidelijk dat ook Keetje niet de nieuwe Prins is. Michel startte een anekdote over een jeugdprogramma van Peter Jan Rens, ‘Doet ‘ie ’t of doet ‘ie ’t niet….’ Michel doet het óók niet! Maar… Wie dan wel? De deur draait door en daar verschijnt een jongedame in een prachtige blauwe Prinsessenjurk. Fleur Vlaskamp, een zeer goede bekende van de Raad, is de nieuwe Prins Carnaval van Erpelrooiersland. Prins ja, Fleur wil aangesproken worden als Prins Carnaval. Haar volledige titel is Prins Fleurke dun Allerirste.


Fleurke’s eerste officiële handeling als Prins van Erpelrooiersland, was natuurlijk het bekendmaken van de top 5 van WagenbergKwistZeker. Op plaats 5 is geëindigd het team C.V. De Wagenmenners, zij winnen een mooi bedrag van 55 euro, omhuld in een gouden envelop. Plaats 4 is voor het team BreKluMaWa, zij bemachtigen een bedrag van 110 euro. De derde plaats wordt ingenomen door het team De Simpele Zielen, die een bedrag ontvangt van 220 euro. Op plaats 2 eindigde het team De Plezier Tap(p)ers, die ook een envelop met 220 euro mocht ontvangen, waarna direct duidelijk werd dat het team Ut spulleke van kliekskus en gekleurde erpels de absolute winnaar is van de eerste editie van WagenbergKwistZeker. Zij wonnen een cheque ter waarde van 550 euro, welke ze gaan besteden aan een ontmoetingsplek c.q. bankje in hun buurt. Overigens speelden alle teams voor een zelfgekozen lokaal goed doel. Na al deze officiële handelingen en prijsuitreikingen, barstte het carnavalsfeest eindelijk los en lieten de Erpelrooiers, Erpelrooierinnekes en Krielekus zien dat ze het nog niet verleerd zijn. Carnaval leeft in Erpelrooiersland!

Alle foto’s die wij gisterenavond maakten, kunt u bekijken in ons speciaal daarvoor ingerichte fotoalbum dat u vindt als u verder klikt naar: https://www.kijkopdrimmelen.nl/albums/opening-carnaval-2022-erpelrooiersland/.