Bert en Joke in de onecht verbonden tijdens Berenbruiloft

In een gezellig druk Restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe, zijn vanmorgen Bert Segeren en Joke Grim in de onecht met elkaar verbonden. Tijdens de Berenbruiloft is het traditioneel gebruikelijk dat het Berenechtpaar in een berenkostuum de kerk binnenloopt, maar om iedereen op het verkeerde been te zetten, zaten Bert en Joke gewoon in de zaal.

In de carnavalskrant worden namelijk jeugdfoto’s van het echtpaar geplaatst om zo de inwoners van Berenland een hint te geven wie de Beer en Berin dit jaar zijn. Een aantal had Bert al herkend, waardoor het bestuur van C.V. De Zwallekers last-minute besloot om Bert en Joke in gewone carnavalskleren in de kerk te laten zitten. Dieuwke, eigenaresse van Onze Kerk, leidde de bruiloft in en brabbelde in de microfoon dat zij en jeugdprinses Emma het echtpaar op gingen halen. Na een anekdote over de beer en enkele hints, gilden de familie en vrienden van Bert het uit want alles wees op hem. En inderdaad, Bert was de Beer van de bruiloft 2022. Ook na wat hints over de Berin werd het al snel duidelijk met wie Bert in de onecht zou worden verbonden; Joke. Bert viel officieel op één knie en vroeg Joke ’ten huwelijk’.


Tijdens de ceremonie was het de jeugdraad die het echtpaar toesprak. Omdat het geroezemoes te sterk was en het geluid iets te zacht, leest u hieronder de precieze woorden van de jeugdraad nog eens terug. Na het zetten van de handtekeningen, kon er officieel gefeest gaan worden. Met verse, warme worstenbroodjes en natuurlijk een natte versnapering, was het voor alle bruiloftsgasten weer een Berenbruiloft als vanouds. Beer en Berin van vórig jaar, Anton en Elise de Laat, hebben vanwege de coronamaatregelen toen niet de officiële medaille kunnen ontvangen. Daarom vroeg bestuurslid van De Zwallekers Ans hen naar voren om hen alsnog te versieren met het eremetaal.

Bert en Joke, ook namens onze redactie van harte gefeliciteerd met jullie onechte huwelijksverbintenis!

Tekst Jeugdraad
Sem

Zoals jullie liggen te slapen in de schaduw
En dadelijk wakker wordt in de zon
Hebben jullie alles opgeslagen
Al vanaf de dag dat het begon.

Alex
Beer was niet altijd even makkelijk
Het ging nie altijd even goed
Maar vanaf ’t begin wist Berinneke ’t zeker
Het komt goed, verlies maar nooit de moed

Jort
Dat Zwaloews Berinneke met haar Zwaloewse Beer
Gaan ineens erg tekeer
Beginnen zo ergens in het jaar
Met te zeggen: wij houden van elkaar
Want Beer en Berinneke dromen al jaren
Van ’t moment, van samen

Krista
Zoals de tranen in Berinneke’s ogen
Als Beer zijn poot, Berinneke’s poot raakt
Ze hoeven niet zoveel te zeggen
Ze hebben alles meegemaakt

Mees
Op zondag van ’t carnaval is ’t dan zo wijt
Dan trouwt deze Beer met zijn Berinneke op tijd
In de kerk worde ze dan on-omwonden
Door den ambtenaar in de onecht verbonden
Het is allemaal onzin wat je kunt beleven
Tocht is ’t nu wezenlijk onderdeel van ’t normale leven!

Beelden bij dit artikel