Carnavalsopwermfeest FC Mini met Spidermannen, prinsessen en piraten

Een bont gezelschap gisterenochtend in de sportzalen van Made en Terheijden. De kinderen van FC Mini kwamen namelijk verkleed in hun leukste carnavalspak om aan de wekelijkse les mee te doen. FC Mini is een beweegprogramma voor jongens en meisjes in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar en hoe jong ze ook zijn, de les van gisteren leek wel een opwermfeest voor carnaval.

Spidermannen, prinsessen, Luigi en een piraat, er klom en klauterde van alles over de beweegtoestellen in de sportzalen van De Amerhal in Made en De Cour in Terheijden. Ook sommige ouders hadden zich carnavalesk opgedoft, om samen met hun kleine helemaal in de carnavalssfeer te komen. Bij FC Mini staan de beweeglessen in het teken van de ontwikkeling van o.a. motoriek, lenigheid, taal en coördinatie. De mini’s volgen de lessen samen met één ouder of verzorger, waarbij de nadruk op plezier en samen bewegen ligt. Tijdens de lessen maken de kinderen kennis met kinderen van hun leeftijd, waarna ze leren samenwerken, samen te delen en te spelen. Er ontstaan vriendschappen tussen de kinderen en de ouders onderling.


De lessen duren 45 minuten en zijn zondagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur in De Amerhal in Made en De Cour in Terheijden in de winter en op de voetbalvelden van V.V. Madese Boys en S.V. Terheijden in de zomer. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, worden de kinderen opgedeeld in drie groepen. Groep 1 start om 09.00 uur, groep 2 om 10.00 uur en groep 3 om 11.00 uur. Vanaf 6 maart start er weer een nieuwe reeks FC Mini-lessen en er is nog ruimte voor nieuwe leerlingen. Is jouw kind tussen de 2 en 5 jaar oud en wil je ook deelnemen aan FC Mini? Kijk dan even op http://www.fcmini.nl of stuur een e-mail naar info@fcmini.nl.

Beelden bij dit artikel