Carnavalsverenigingen kunnen terecht in centrale bouwruimte

Carnavalsverenigingen kunnen terecht in centrale bouwruimte

Sinds vorig jaar heeft de gemeente met stichting Centrale Bouwlocatie Carnaval Drimmelen en de carnavalsstichtingen, gewerkt aan het onderzoeken van de behoefte en mogelijkheden voor een centrale bouwlocatie voor carnavalsbouwers in de gemeente. Voor carnaval 2020 is besloten om met een pilotlocatie te starten. Deze pilot is bedoeld om in de praktijk te toetsen of een centrale bouwruimte een impuls geeft aan het bouwen van carnavalswagens in Drimmelen en of hiermee een oplossing geboden kan worden voor het tekort aan bouwruimtes.

De stichting neemt het voortouw in het koppelen van carnavalswagenbouwers aan een ruimte als zij zelf geen ruimte kunnen vinden. Tijdens de pilot huurt de Stichting een voormalig agrarische hal en treft voorzieningen om in de hal veilig en prettig te kunnen bouwen. De stichting organiseert ook het gebruik van de bouwruimte. De pilotlocatie (Hoevenseweg 13 in Wagenberg) biedt 500m2 bouwruimte aan carnavalswagenbouwers uit heel Drimmelen. In de ruimte bouwen meerdere carnavalsverenigingen aan hun carnavalswagen of carnavalscreatie in de periode november 2019 tot en met maart 2020.

Deelnemers aan de pilot van de centrale bouwruimte zijn:

– CV de Koeckebackers uit Wagenberg

– CS de Erpelrooijers uit Wagenberg

– CV Ketel uit Made.

Er is nog ruimte voor andere clubs om deel te nemen aan de pilot. Bij interesse om gebruik te maken van de centrale bouwruimte kunt u contact opnemen met de stichting Centrale Bouwruimte Carnaval Drimmelen. Op de Facebookpagina 'Stichting Centrale Bouwruimte Carnaval Drimmelen' kunt u terecht voor meer informatie en de contactgegevens.

Na de pilot wordt er bekeken of de centrale bouwruimte een oplossing heeft geboden voor het tekort aan bouwruimte voor carnavalsbouwers in Drimmelen.