Cees van Dongen zwaait af als politieman, ook team Lage Weide uit Made op afscheidsreceptie

Teamchef Jaap Naaktgeboren en plaatsvervangend districtchef Peter van Bennekom van politie Zeeland/West-Brabant, zijn beiden blij dat Cees van Dongen na zijn pensionering actief blijft als vrijwilliger bij de bond APC. Van Bennekom vertelde dat Cees op een bijzondere manier opkomt voor politiemedewerkers die in een arbeidsconflict terecht zijn gekomen.

“Ik keek altijd heel plichtmatig aan tegen dergelijke zaken maar door Cees werd dat heel anders. Als belangenbehartiger zoekt Cees niet in eerste instantie de juridische weg maar zoekt altijd naar een inlevende manier met aandacht voor de persoon, naar een manier om een geschil inzichtelijk te maken voor de werkgever. De wijze waarop hij dat doet dwingt respect af bij zowel werknemer als werkgever”, aldus Van Bennekom.

Bij de afscheidsreceptie van Cees van Dongen waren ook diverse vertegenwoordigers uit Drimmelen aanwezig. Zo ook een team van basisschool De Lage Weide. Behalve het opleiden van vrijwillige verkeersbrigadiers, was Van Dongen ook altijd van de partij bij de fiets-verkeersexamens. Volgens de afgevaardigden van De Lage Weide deed Cees van Dongen dit altijd op een positieve en vrolijke wijze.