Dag van de Mantelzorg 2017 met thema: Mantelzorg doe je samen

De activiteiten op de Dag van de Mantelzorg zijn niet het belangrijkst. Dat is namelijk het even weg zijn uit de dagelijkse zorg voor partner, vader, moeder, kind, familielid of bekende plús… het uitwisselen van – en praten over – alles op het gebied van mantelzorg met andere mantelzorgers.

Belangrijk, vond wethouder John van Oosterhout met daarbij de opmerking dat hij weliswaar de dag mocht openen, maar de eer om de dag mogelijk te maken, toekomt aan álle Drimmelense politieke partijen.

Met een lezing verzorgd door Verzetsgroep De Liniecrossers in de morgen, was de goedverzorgde lunch het tussenstuk naar de gezellige muziekmiddag. Een middag waar troubadour Theo van Drunen optredens verzorgde waarbij de voetjes soms van de vloer gingen of zoals in ons filmpje hieronder, spontaan meegedaan werd met 'Van voor naar achter, van links naar rechts'.

De Dag van de Mantelzorg wordt georganiseerd door SWO Drimmelen en ondersteund door de gemeente. Wel als laatste hier genoemd maar alle eer daarbij is natuurlijk voor de vrijwilligers die vaak voor anderen klaarstaan, maar voor mantelzorgers graag een extra tandje bijzetten.