De Acht van Femke twee-punt-nul: Toffe beroepen

Zware onderhandelingen gingen er niet aan vooraf want u waardeerde de bijdrages van Femke en zij waardeerde uw waardering. De eerste serie van acht krijgt dus een vervolg met de tweede serie De Acht van Femke. Elke 2e en 4e woensdag van de maand praat zij u dus bij over allerlei dagelijkse beslommeringen in of om Drimmelen. Vandaag deel 1 van De Acht van Femke twee-punt-nul met: Toffe beroepen.

Soms heb je van die woorden dat je denkt,… waarom! Zo hoorde ik van de week dat er blijkbaar een rotondespecialist bestaat. Serieus hé, dan denk je toch, wat doe je dan: ben je dan afgestudeerd in rotondes? (Nee hoor, gewoon een naam van een bedrijf) Of als je zegt dat je man een goede baan bij een bank heeft, verwacht je niet dat het de spermabank is toch? Maar geld is er genoeg mee te verdienen. Een waarzegster die zegt; ‘goh, ik had jou vandaag niet verwacht’, of een souffleur die zijn stem kwijt is! Handig ook. Maar wat ik ook een grappige vond; babyfluisteraar. Alsof jij keihard tegen je baby gaat staan te gillen… haha, kansloos. Ik zag ook op de vacaturebank een toffe baan,…. Pokémon go trainer, serieus hè, ik verzin het niet. Volgens mij is er dan ergens in het proces van volwassen worden iets goed mis gegaan! Maar het allermooiste beroep vind ik toch wel bananenrijper. Zit gewoon in Nederland en niet eens heel ver weg, namelijk industrieterrein Moerdijk. Ik heb ff zitten googelen. Bananen komen naar Nederland en hier rijpen ze verder. En dát proces mag jij dan bewaken. Tof! Elke dag kijken of de bananen al mooi op kleur zijn… Echt man toch, bestaan gewoon vacatures van: ‘Zoek jij een leuke, nieuwe, uitdagende baan? Word bananenrijper!’ Daarbij een serieuze functieomschrijving. Geweldig! Wij hebben er in ieder geval al heel veel lol om gehad. Sta je op een feestje, komt er zo’n heel stoere gast bij je staan: ‘Goh wat doe je voor werk?’ ‘Nou, ik ben bananenrijper!’ Dan moet je toch lachen, dat kan je toch niet met droge ogen aanhoren. ‘Zo en wat houdt je werk dan in?’….echt hè, serieus! Of je dochter – ik heb zo’n prachtdochter van 18 – ‘Mam, ik heb een nieuwe vriend.’ ‘Wat leuk! En wat studeert hij?’ Dochterlief vol trots ‘Hij is afgestudeerd bananenrijper.’ Hahaha, hou het dan maar eens droog en positief naar je dochter, je wilt hem ook niet gelijk afkraken.

Maar oké, blijkbaar een serieuze baan. Dan heb je ook nog van die toevalligheden. Leuke namen met en bij leuke beroepen….bijv. Mevr Wortel, die tandarts is of tandarts R.P. Snoep. Of zaadhandelaar P. Pik, dhr D. Knip die kapper is en een bedrijf Beenhakker, rolstoelspecialist. Ook een bijzonder beroep is vliegende oppas. Ben je dan een fakir? Ik heb het even opgezocht voor jullie. Dan kan je een oppas inhuren bijv. bij Ethiad Airlines. Nou, díe had ik wel graag gehad toen wij terug kwamen van Bali en alle drie de kids echt strontziek waren. Man man toch, wat was dat een dramavlucht. Geloof dat er eentje van de 16 uur bijna 10 uur aan het spugen is geweest. Vliegende oppas, ja wij hadden ons geld er zeker wel aan uit gehaald. Maar bovenaan van de hilarische beroepen staat bij mij toch wel professioneel rouwer. In Azië is het status dat er op je uitvaart veel mensen komen. Dat is belangrijk want dat geeft aan hoe belangrijk jíj bent geweest. Nou als je dat dus niet hebt, dan huur je dus extra rouwers in. Gaan die dan staan huilen tussen de familie? En wat voor opleiding zou je daarvoor nodig hebben, vraag ik mij dan af. Ga je dan met een zak uien naar de les, krijg je dan les hoe je meeste tranen krijgt? Lesuur uienringen pellen net zolang totdat je huilt? Wedstrijdje nep huilen in de klas?…..ik kan mij er niks bij voorstellen. Julie?

Maar het belangrijkste is, dat je werk hebt en houdt, je eigen moneys verdienen. Kunnen we ze ook weer goed investeren in de lokale ondernemers, die hebben het momenteel moeilijk genoeg!