De Kilimanjaro beklimmen én geld ophalen voor War Child; Teun en Suzanne gaan het doen!

De Kilimanjaro in Tanzania is met zijn 5895 meter de hoogste berg van het continent Afrika en een ieder die de berg wil beklimmen, komt in totaal 5 verschillende klimaatzones tegen. Van een tropisch klimaat met apen en vogels tot de besneeuwde bergtop; Teun Segeren en Suzanne van Woerden gaan het in januari 2022 allemaal meemaken als ze de klim gaan maken en tegelijkertijd geld op gaan halen voor het goede doel, War Child.

Teun is 28 jaar en komt uit Made. Op een groepsreis naar Zuid-Afrika zo’n anderhalf jaar geleden leerde hij Suzanne kennen. Suzanne is 32 jaar en woont in Delft. Na de reis hebben Teun en Suzanne contact gehouden, de vonk sloeg over en na ruim een jaar besluit het stel de Kilimanjaro te gaan beklimmen. Een puntje op de bucketlist van Teun. “Ik droom er al jaren van. Het lijkt me echt tof om zoiets te hebben gedaan, het voelt als een persoonlijke overwinning, een prestatie, als me dat zou lukken”, glundert Teun. Suzanne vult hem aan: “Eerst zei ik ‘Is goed, moet je doen’, maar toen ik me erin ging verdiepen, werd ik zelf ook steeds enthousiaster. Ja en dan kun je net zo goed met z’n tweeën gaan”, lacht ze. Terwijl Teun zich inlas in de mogelijkheden om de Kilimanjaro te beklimmen, kwam hij terecht op de site van War Child. “Toen zag ik dat War Child ieder jaar de zogeheten ‘Kili-Challenge’ organiseeert. Ik was meteen om, het geld ophalen voor kinderen in oorlogslanden is alleen maar een extra motivatie om die top te gaan bereiken. Zelf hebben we het zo goed, hoe mooi is het dan om iets terug te kunnen geven aan een ander.”


De Kilimanjaro is een berg die wandelend te beklimmen is. “Je hoeft dus niet daadwerkelijk fysiek te klimmen, maar het is wel in vijf dagen omhoog en in twee dagen weer naar beneden. We focussen ons er dus wel op dat onze conditie optimaal is. Je kunt je lichaam en je spieren wel trainen, maar je kunt je niet voorbereiden op de hoogte. Wat dat met ons gaat doen, kunnen we alleen maar daar ter plekke meemaken”, vertelt Teun. Bang zijn de twee er niet voor. “We zijn allebei wel avontuurlijk aangelegd en houden van een uitdaging. We willen onszelf pushen en het is tegelijkertijd ook een goede relatietest”, lacht Suzanne. Van 9 t/m 18 januari 2022 zal het stel in Tanzania het grote avontuur aangaan. Voor die tijd is het doel om 4800 euro op te halen voor War Child. Dat doen Teun en Suzanne door verschillende acties op te zetten, zoals binnenkort een actie met babydekentjes die door de oma van Suzanne zijn gebreid, de verkoop van tweedehands kleding bij Sjanzé in Oosterhout, emballagebonnen bij de Jumbo’s in Made en in Raamsdonksveer. De actie die nu al loopt, is de Gerbera-actie.

Teun werkt namelijk al zo’n 15 jaar bij Batist Gerberakwekerij Westmade aan de Tuinbouwweg. Batist sponsort de gerbera-actie van Teun en Suzanne volledig, wat betekent dat het geld van de actie in zijn geheel naar het goede doel gaat. Nog tot 2 juni 22.00 uur kan men een bosje gerbera’s bestellen, die vervolgens op 4, 5 of 6 juni gratis thuis wordt bezorgd in de hele gemeente Drimmelen. Met een berichtje naar teunsuuskili@hotmail.com kun je je voorkeur voor het aantal bossen en de kleur doorgeven. Je kunt kiezen uit rood, oranje, gevlamd paars, paars/lila, geel of roze. Hierbij geldt wel, de voorraad is niet oneindig, dus op is op. De bossen kosten slechts 5 euro per stuk en het geld gaat dus in zijn geheel naar het goede doel. Een win-win situatie! Mooie bloemen én het goede doel steunen? Stuur Teun en Suzanne een mailtje en help hen kinderen in oorlogslanden te helpen. Wij blijven Teun en Suzanne uiteraard volgen de komende maanden en stellen u op de hoogte van hun acties en de ontwikkelingen. U kunt hen zelf ook volgen via https://kilichallenge.voorwarchild.nl/team/suus-teun of via Instagram @teunsuuskili.

Beelden bij dit artikel