De May opent 61ste carnavalsseizoen ‘aachtermekaore’

Ze zeggen wel eens: 'Never change a winning team', maar als je als carnavalsstichting al voor de 61ste keer een carnavalsseizoen mag openen, kun je daar best wel een beetje variatie inbrengen. Dat is dan ook precies wat C.S. De Mayenèrs gisteren hebben gedaan. Naast 'Oos Jaas' op het Raadhuisplein, opende voorzitter Ad van Wesel de avond met zijn welkomstwoord.

"Het is alweer voor de 61ste keer dat C.S. De Mayenèrs het carnavalsseizoen hier op de May mag openen. Hoewel wij als stichting er weer veel zin in hebben, weten wij ook dat het carnaval gedragen wordt en tot een succes gebracht wordt door de Mayenèrs en Mayenèrinnekes, de verenigingen en de blaaskapellen, waar ik heel blij van word dat ik die allemaal hier voor me zie staan. Jullie steken er veel tijd in, het kost veel werk en veel inspanning, maar eigenlijk zeggen ze allemaal altijd: 'Wai doen ut aachtermekaore!'. Het is dus niet voor niks dat we dit motto hebben gekozen voor carnaval 2020", aldus Van Wesel. 

Na het welkomstwoord werd Prins Tommes dun Irste beëdigd voor zijn tweede ambtstermijn. Nog te beginnen als 'boer' Tommy Hendriks, veranderde hij na het omhangen van de officiële ambtskettingen en versieringen tot Leutvorst van De May, waar vanzelfsprekend ook een toespraak bij hoort. Dennis de Bok was daarnaast degene die de eed aflegde voor Veldwachter, waarna hij van Prins Tommes zijn sabel kreeg omgehangen en hij plechtig beloofde Prins Tommes te beschermen tijdens het aankomend carnavalsseizoen. Na het officiële gedeelte, vertrokken de Prins, zijn gevolg, alle Mayse kapellen en de aanwezige Mayenèrs en Mayenèrinnekes in een stoet door de straten, op weg naar het Schrètstraid 2020, waar Enrique & Co als winnaars uit de carnavaleske bus kwamen.

KijkopDrimmelen was gisterenavond natuurlijk ook op het Raadhuisplein aanwezig en wij maakten daar foto's én een video van de stoet. 

https://www.youtube.com/watch?v=tyPk1lShLSo

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel