De Sterren van de Elsenhof 2019-2020

Elise, Milan, Anouk, Ronan, Nick, Willem H, Levi, Noud, Amber, Sylvester, Willem van S, Jordi, Joey, Celine, Senna, Sofie en Rosa zijn er klaar mee. Klaar met de basisschool, klaar op de Elsenhof in Wagenberg. Vanmorgen werd er afscheid van hen genomen door het team en alle overige leerlingen van de school. Vanwege de maatregelen rond corona werd het de school uitglijden in een iets andere vorm gedaan. Via een bok en onder een enorme sliert kinderarmen die een erehaag vormden door, ging het naar de glijbaan bij de voordeur. Een laatste zwaai, een laatste aai van juf Heidi, op naar het voortgezet onderwijs.

Juf Heidi die groep acht vier schooldagen per week onder haar hoede had: “Het is toch iedere keer weer ietwat emotioneel, ondanks dat ik dit al zo’n twintig keer meemaakte. Toch blijft het geweldig als je ziet dat we als team, sámen met ouders, de kinderen een goede basis hebben kunnen meegeven om de volgende stap in hun leven te gaan zetten. Vanwege corona was het dit jaar wel extra bijzonder. Er was bijvoorbeeld geen Cito-toets maar we konden het wél regelen dat groep acht niet in tweeën lessen hoefde te volgen, maar gewoon met zijn allen.”

Met een door de ouders van de afscheidnemende leerlingen geschonken tegel, blijven zij wel in beeld op de Elsenhof. Alle namen worden namelijk op een stoeptegel vermeld onder de noemer: De Sterren van de Elsenhof 2019-2020. Uiteraard zal de tegel een mooi plaatsje krijgen op het schoolplein.

Beelden bij dit artikel