Elke 2e en 4e woensdag van de maand: De Acht van Femke op KijkopDrimmelen met vandaag: Huishouden

Het is scheren en uitslag tegenwoordig dus maak je dorst maar nat voor De Acht van Femke. Soms hoort ze zaken met lege ogen aan want van liefde alleen kan de schoorsteen niet roken. Dweilen met de kraan open doet ze liever dan verzuipen en praten als brugman is kolder naar haar hand. Deze aankondiging raakt krant noch walvis maar komende vier maanden neemt Femke u graag mee in alledaagse beslommeringen in Drimmelen in: De Acht van Femke! Vandaag: Huishouden. Huishouden, beetje een bescheten onderwerp, maar vast voor veel mensen herkenbaar. En tja mijn ‘columns’, wat ik veel te veel eer vind, zijn toch wel Viva of Flair niveau! Aantal jaren geleden ging ik met wederzijdse toestemming weg vanuit mijn vaste baan. Veel mensen zeiden, goh wat dapper! Nou ja met dapperheid heeft niemand brood kunnen kopen bij de plaatselijke bakker: ‘Bakker Barry, mag ik 4 tarwebrood?’ ‘Dat is dat 7,40’. ‘Uuh, heb geen geld, maar is dapper zijn ook goed?’ Geloof mij, trapt niemand in. Maar ben ervan overtuigd dat je altijd wel ergens kan werken! Maar eigenlijk dacht ik meer, misschien is huishouden echt wel mijn kwaliteit. Nou, daar ben ik achter gekomen zeg. Was ik blij dat de wasbox leeg was, voordat ik mijn kont keerde, had zoonlief zijn kamer eindelijk eens op geruimd en je raadt het al, wasmand vol. Had ik net alles gestofzuigd en gedweild, kwamen ze terug van voetballen op kunstgras,…je raadt het al, er lag meer kurk van de Madese Boys in mijn huis, dan dat er op Schietberg ligt. En ook altijd standaard als je terugkomt van boodschappen doen, komt er altijd wel één met een boodschappenlijstje aangerend wat ze echt zóóó dringend nodig hebben. Als ik daarop zeg dat ze het altijd zelf mogen halen, hebben ze het ineens druk zóóó met school en hebben ze écht geen tijd! Ook nog zo’n leuke onderwerp; het opruimen van wat je gegeten hebt. Wist je dat pubers de voorzetsels eigenlijk niet goed kennen,…tussen OP (de vaatwasser) en IN (de vaatwasser). Leren ze eigenlijk nog voorzetsels op school? Nou hier hebben ze dat denk ik gehad toen ze ziek waren. Gaat namelijk altijd net mis. Staat de vaatwasser aan, trekken ze het open en zetten hun bord heel netjes er IN,…maar als de vaatwasser leeg is, zetten ze hun etensspullen netjes OP de vaatwasser. Kansloos gewoon! Gelukkig is het allemaal goed gekomen, en weet je,…één ding weet ik zeker, mijn kwaliteiten liggen zeker niet bij het huishouden!