Doorstart Zwaluwse Nieuwjaarsduik praktisch rond

Doorstart Zwaluwse Nieuwjaarsduik praktisch rond

Nadat de grondleggers van de Drimmelense Nieuwjaarsduik het evenement 10 jaar hadden georganiseerd, vonden zij het tijd om het stokje over te dragen. Editie 11 en 12 werden door de nieuwe ploeg georganiseerd waarna er de klad in kwam. Diverse oorzaken waren daar de reden van zoals het verhuizen van het dorp van enkele leden, papa of mama geworden enzovoort.

Helaas was er daarom geen Nieuwjaarsduik in de zwemput aan de Lange Reeweg in de polder tussen Hooge en Lage Zwaluwe in het jaar 2018 en 2019. Afgelopen zomer staken enkele overgebleven leden en een aantal nieuwe leden de koppen bij elkaar en werd de aanzet gegeven voor een herstart.

Die organisatie is vrijwel rond, het wachten is nog op de vergunning maar dat lijkt slechts een formaliteit zo blijkt uit de toezeggingen. Verder staat het evenement geheel in de steigers met het predicaat Gecertificeerde Unox Duik, met een tent, EHBO, duikers die over de veiligheid van deelnemers waken enzovoort.

Alle verdere actuele info is te vinden op de Feestboekpagina van de zwemput via deze link:  https://www.facebook.com/De-Put-Lage-Zwaluwe-391897854659226/

Beelden bij dit artikel