Dorpsplein Terheijden vervuld van Schotse muziek

Vanmiddag kon het hele dorpsplein van Terheijden genieten van Schotse muziek. Ad en Monique Verkooijen uit Hooge Zwaluwe gaven daar een optreden, Ad op doedelzak, Monique op trom. Dit is overigens niet de eerste keer in ‘coronatijd’ dat Ad en Monique optreden, zelf grapt Monique daarover: “We hebben nog nooit zoveel optredens gehad!”.

De bedoeling was eigenlijk dat Ad en Monique in de tuin van woonzorgcentrum Antonius Abt zouden spelen, maar omdat een groep bewoners op het naastgelegen terras mochten genieten van een grote sorbet, trad het echtpaar midden op het dorpsplein op. Monique vertelt: “Omdat wij een echtpaar zijn, mogen we gewoon samen spelen, in een band of koor mag dat natuurlijk niet. We zijn al eerder in Terheijden geweest, gaan ook nog naar Breda en volgende week komen we wéér naar Terheijden, omdat er dan een andere groep bewoners hier op het terras zal zitten. Het is erg leuk om te doen, we hebben er veel plezier in.”

Dat hadden de luisteraars overigens ook. Tussen het sorbet-lepelen door gingen enkele handen de lucht in en werd er mee geneuried of zachtjes gezongen. Om vanzelfsprekend na elk liedje te applaudisseren voor de twee muzikanten uit Hooge Zwaluwe.

Beelden bij dit artikel