Drie keer raden wie de laatste passagier was van dit Markpontjeseizoen!

Hoog bezoek gisteren bij de allerlaatste overtocht van het Markpontje voor dit seizoen. In Terheijden was het de hoofdredactrice van KijkopDrimmelen zélf die bij schipper en vrijwilliger Han Loonen aan boord stapte.

Hoewel we vrees hadden dat er geen animo zou zijn op deze winderige en druilerige zondag, bleek dat ongegrond. Zo'n vijftien personen werden er op de allerlaatste vaardag van het pontje tussen Terheijden en Breda, toch nog overgezet. Twee daarvan zien we op zaterdag 24 maart 2018 ongetwijfeld terug als het Markpontje aan het volgende seizoen begint. Het duo bleek namelijk alleen 'groot' geld op zak te hebben waarvan Han niet terug had.

Dat seizoen wordt het 27e voor de elf vrijwilligers en voor uw info, die start is in het weekend dat de klok weer vooruit wordt gezet. Bestuur en schippers van stichting Heen en Weer kijken voldaan terug op het seizoen, hoewel er iets minder passagiers werden overgezet. De redenen daarvan zijn de nogal wisselende weersomstandigheden én pech. Door een kapotte koppeling en kromme schroefas, kon er elf dagen niet worden gevaren.

Hoogtepunt was ongetwijfeld het zilveren jubileum dat in augustus werd gevierd. Met een receptie en reünie, maar vooral met een prachtig jubileumboekje, werd 25 jaar Markpontje Terheijden gevierd.