Drie winnaars bij Hooge Zwaluwse Sauwelavond

Een beetje vreemd, maar wel echt waar: gisteravond werden er drie winnaars benoemd van de Hooge Zwaluwse Sauwelavond. Albert en Rensa Tempelaar voerden samen een sauwelact op en kregen uiteindelijk evenveel stemmen als Michel den Dunnen. Een gelijkspel en dat betekent twee winnende acts en drie winnaars.

Michel den Dunnen nam overigens ook de openingsact voor zijn rekening. Als Cis van de Durpskwis kwam hij, met een enorme pet op zijn hoofd, het podium op gelopen. Hij vertelde over zijn belevenissen op en rondom de Hooge Zwaluwse Dorpskwis van afgelopen oktober, waarbij hij diverse vragen met het publiek besprak. Zo had hij op de vraag 'Welk dier zal binnen 5 jaar uitgestorven zijn?' als antwoord de regenwurm ingevuld, want ja, dat beestje is natuurlijk ten dode opgeschreven met die overdekte weilanden door die zonnepanelen. Die ziet nooit geen regen meer!

Joke Grimm mocht als tweede in de ton plaatsnemen en dat deed zij als de Zwalleker. Met én zonder boswandeling zwallekt ze wat af, waarbij ze de gebeurtenissen in Hooge Zwaluwe eens goed onder de loep nam. Zo moesten Jos en Wilma Thijssen het ontgelden toen ze naar hun seksleven vroeg. Jos had gezegd: ja, het is net als met cola. In de eerste vijf jaar was het échte cola, de vijf jaar daarna werd het cola-light en tegenwoordig is het cola-zero!

Albert en Rensa Tempelaar gingen als de Familie Klaar op skireis naar Tirol. Dat deden ze overigens niet alleen, maar zo ongeveer met het hele dorp. Een skivakantie is volgens de Familie Klaar echt een ramp. Je stelt je er vooraf zoveel van voor, maar als je aankomt vind je jezelf in een kapotte skilift met nog 300 Nederlanders in de papsneeuw want het is gaan dooien. Vele Hooge Zwaluwnaren werden in de sauwel benoemd, tot grote hilariteit van de zaal, maar zelfs wij van KijkopDrimmelen moesten eraan geloven en kwamen in de sauwel van Albert en Rensa voor. Familie Klaar, het duurde effe, maar wij zijn uiteindelijk met onze ski's aan in bed beland hoor!

Cora, Joke en Manon verzorgden gisteravond de aanvullende act. Gewapend met roze pruiken, gekleurde rokjes en varkensneusjes, waren zij de K3's Drie Biggetjes en dansten zij de sterren van de hemel. Na deze muzikale act mocht Judith Hoefnagels de laatste sauwelact voordragen. Judith, alias Trees de vrachtwagenchauffeuse, vertelde over haar carrière en over hoe ze gekomen is waar ze nu is. Zo mocht zij na 128 lessen op voor haar autorijbewijs, waarbij zij een kort rokje aantrok. Ondanks dat rokje, zakte ze flink. Bij de tweede keer, droeg ze een blousje met diep decolleté, waarna ze wél slaagde. Nadat Trees vroeg aan de examinator hoe dat nou eigenlijk zat, antwoordde hij: Ja Trees, de eerste keer had je het nog niet onder de knie, de tweede keer had je veul beter inzicht!

Een beetje vreemd, maar het gebeurde toch echt: aan het einde van de avond werden er drie winnaars benoemd. Albert en Rensa kregen uiteindelijk evenveel stemmen als Michel. Een gelijkspel en dat betekent twee winnende acts en drie winnaars. Naast de winnaar van de sauwelavond, mocht Michel ook de eerste Orde der Verdiensten ontvangen van C.V. De Zwallekers, voor zijn inzet voor het Hooge Zwaluwse carnaval.

Vanwege ons bezoekje aan het Kinkelutenbal (waarover u eerder vandaag kon lezen), hebben wij de prijsuitreiking niet bij kunnen wonen. Wij danken daarom hartelijk onze Carillon-collega Marie-José en hoffotografe van De Zwallekers Diewerke, voor het toesturen van hun foto's!*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel