Jubileumeditie seniorenmiddag Biesboschrakkersrijk

Wanneer ben je oud? Dat is nog niet zo simpel te beantwoorden en ook wij van KijkopDrimmelen wagen ons daar niet aan. Het is een kwestie waarover al eeuwen wordt gepraat en waar geleerden (en minder geleerden) boeken en tijdschriften vol over schreven. Die moeite hadden ze zich allemaal kunnen besparen als ze één van de veertig edities van de carnavalsseniorenmiddag in Lage Zwaluwe hadden bezocht.

Daar gaat het namelijk als volgt: De organisatie regelt artiesten uit eigen dorp die in de huid van een acteur, actrice, zanger of zangeres kruipen om vervolgens het podium te beklimmen en een act naspelen of playbacken. Wat rest is dat als je dat zó in een programma verwerkt, je voor ieder wat wils hebt, en dát werkt! Wat ook werkt is als digitaal nieuwsplatform voor (niet ván) de gemeente Drimmelen zorgen dat je zoveel mogelijk aanwezig bent bij activiteiten of evenementen want daar word je zélf een geleerde van.

Dan kun je als geleerde dus ook geleerd schrijven en het publiek met kaas vergelijken in beeldspraak. De meest oude kaas herkende onmiddellijk de liedjes van De Zangeres zonder Naam. De belegen kaas veerde op bij nummers van Armand. De jong-belegen kaas deed dat bij nummers van André van Duin of Luv'.

Dat opveren en enthousiasme sloeg over op de jonge kaas die aanwezig was in de vorm van vele vrijwilligers, begeleiders, muzikanten van Die Bayerische Dorfkapelle, presentator Niels van der Stelt én de heel jonge kaas; de kinderen van de balletvereniging.

Daarom was het één swingend en gezellig feest in het Biesboschrakkersrijk. Een succes dat op het conto mag worden bijgeschreven van het organiserend comité! Echt kaasie…

Beelden bij dit artikel