Toon van Dongen winnaar Drimmelense Sauwelavond

Het is zijn 37ste en allerlaatste keer sauwelen en dan wordt hij ook nog eens bekroond met de titel Winnaar van de Drimmelense Sauwelavond: Toon van Dongen kondigde vorige week aan dat dit zijn laatste sauweljaar zal worden. Gemist zal hij worden door velen, maar afgelopen vrijdag werd hij door een erehaag geleid en bejubeld voor zijn vele sauwels.

Overigens stonden ook jeugdsauwelaar Sofie van Zundert, Luuk Rullens, Marco Jongbloed, Hans van Mook, Annie van der Ven en Antoine van Meggelen in de ton en ook in die volgorde. Sofie, die vorige week in Made kampioen jeugdsauwelen werd, mocht in Ons Dorpshuys het spits afbijten met haar sauwel over haar vlog. Naar eigen zeggen wereldberoemd op de May, vertelde ze over de avonturen die ze beleeft tijdens het vloggen. Zo probeerde ze eens een fles wijn veilig van Wagenberg naar Made te vervoeren op haar fiets. Uit angst dat ze zou vallen en de fles kapot zou gaan, heeft ze hem zelf maar leeggedronken. Iets wat wel goed was, want ze is onderweg nog drie keer gevallen!

De tweede sauwelaar was Luuk Rullens, alias Luukske dun eeuwige student. In een ouderwetse ruitjesbroek met een wit/rood ruitjesoverhemd wauwelde hij over zijn schoolcarrière. Volgens de leraar had hij eens een te kort opstel geschreven. Luukske vergeleek een opstel met een rokje: het moet lang genoeg zijn om de aandacht te trekken en kort genoeg om het vreselijk interessant te vinden! De derde sauwelact kwam van Marco Jongbloed, alias Willem Benz, automonteur cq autopech. In een gele overall met overal zwarte vegen, sauwelde Marco over het bedrijf ANWB (Annie en Willem Benz) dat hij met zijn vrouw Annie heeft.

Als vierde betrad Hans van Mook, alias James Bond 00Zever, het podium. 00Zever slist altijd, wat verklaart waarom hij een confetti-kostuum droeg. Probeer maar eens een confectiepak te bestellen als je slist. Met een flink aantal snelle grappen, wist Hans de zaal te vermaken. Hans is vorige week in Made tot oppersauwelaar benoemd. Na de pauze was het Annie van der Ven, alias Greet de mantelzorger, die op kwam. In haar sauwel vertelde ze over de gebreken van het ouder worden van haar man en hoe mooi ze het vroeger hadden gehad. Hoe hij haar versierde met de opmerking dat ze mooie krulletjes had en hoe zij hem binnensleepte met de tegenreactie dat ze die óveral had. 

De vijfde sauwelaar die zijn weg naar het podium vond, was Antoin van Meggelen, alias Koske dun Duivenmelker. Gehuld in een grijze stofjas met veren en een duif op zijn schouder, vertelde hij de zaal over zijn hobby en wat dat voor invloed had op zijn vrouw en kinderen, waarbij de conclusie was dat hij in plaats van duiven, voortaan een partner-uil zou houden. Hekkensluiter van de avond was dan toch echt Toon van Dongen. De nestor van het stel, alias Gieleke uit de Brielle, droeg een grijze broek, een geruiten blouse en een pet. In een rap tempo moesten diverse bekenden het ontgelden, waarna Toon zijn sauwel besloot met de aankondiging dat dit zijn laatste keer sauwelen is geweest. Door een erehaag werd hij ook in Drimmelen bejubeld om zijn vele sauwels. 

De foto's die wij maakten tijdens de Drimmelense Sauwelavond bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel, waar u tevens foto's kunt bekijken die gemaakt zijn door Adriaan Snoek. Onze hartelijke dank daarvoor!

Een opname van de erehaag voor Toon, bekijkt u direct hieronder.
https://www.youtube.com/watch?v=FOEC49RS3z0

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel