Drimmelen sluit vakantieseizoen af met waterfeest

Vorig jaar organiseerden de ondernemers in Drimmelen-dorp het afsluitend waterfeest voor de eerste keer. Het feest voor en door de teams van diverse bedrijven, is een mooie gelegenheid om afscheid te nemen van de vele vakantiekrachten die in de havens werkten deze zomer.

Alle deelnemende bedrijven namen als team deel aan wedstrijden op het water zoals sup'en, kanoën en bommetje. Vervolgens verplaatste het feestje zich naar de feesttent waar als verrassing een optreden van de Gebroeders Ko op het programma stond.

Na het optreden volgde het laatste wedstrijdelement: limbodansen! De felbegeerde trofee – een metalen vos – verwisselde van eigenaar. Won team Zijlmans vorig jaar de door restaurant 't Voske beschikbaar gestelde prijs, was het dit jaar het team van 't Voske zélf die aan het langste eind trok. De 'heavy decor' vos is dus weer terug in zijn (vossen)hol, ofwel terug bij 't Voske.

Een geweldig evenement met geweldig weer waar de redactie van KijkopDrimmelen ook een uitnodiging voor ontving. Dát laten we natuurlijk niet schieten. Wél schieten deden we honderden foto's waarvan sommige welhaast kunst lijken door de fraaie ondergaande zon op de achtergrond.

Met dank aan de organisatie en Maikel van Eyl in het bijzonder. Natuurlijk ook dank aan de vele sportieve en spontane jongens en meiden die de schoolboeken weer moeten gaan oppakken. Vakantiegangers buiten het vakantieseizoen zullen het zonder moeten doen maar…de vaste krachten en de Drimmelense ondernemers zelf staan ook hun mannetje.

Dat bewezen ze gisterenavond met de waterbommetjes, in de kano's, op de supplanken en onder de limbostok. Oh, en op de dansvloer bij de Gebroeders Ko natuurlijk!

We brachten het aantal foto's na een nauwkeurige selectie terug tot exact 100. U vindt ze via deze link: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/drimmelen-sluit-seizoen-af-met-waterfeest.html