Duivenvereniging Made blijft in pand aan Wilhelminastraat

De Madese Bond van Postduivenhouders blijft in pand aan de Wilhelminastraat 2b in Made huren van de gemeente Drimmelen. De duivenvereniging en gemeente zijn een huurperiode overeengekomen voor een periode van 10 jaar (met ingang van 1 januari 2017).

Ook jeugdcarnavalsclubs kunnen (via cs de Mayenèrs) van het pand gebruik blijven maken voor de bouw van hun wagens. Wethouder Jan-Willem Stoop is blij dat de gemeente op deze manier zowel de wagenbouwers als de postduivenhouders tegemoet kan komen.

Eerder stond het gebouw aan de Wilhelminastraat op de lijst van af te stoten gemeentelijke panden. Het beheer van een dergelijk gebouw was geen kerntaak van de gemeente. Het pand bleek echter moeilijk verkoopbaar. De duivenvereniging was al jaren huurder van het pand.

Eerdere plannen om het pand van de gemeente over te nemen gingen niet door. Aangezien de huurovereenkomst in 2016 afliep, zijn gemeente en vereniging opnieuw met elkaar in gesprek gegaan. Dit resulteerde in een huurovereenkomst voor 10 jaar. Daarbij is afgesproken dat de vereniging zelf verantwoordelijk is voor het onderhoud (groot en klein)