Dun Erpel door échte Erpelrooiers allang uitgelezen

Gisteren viel in heel Erpelrooiersland Dun Erpel door de brievenbus en alhoewel ook deze carnavalskrant heel goed gevuld is, durven wij te beweren dat de échte Erpelrooiers de krant allang uitgelezen hebben. Maar liefst 83 pagina’s telt de krant dit jaar en voorop prijkt de leus: “Wai gaon dur wir vur”. En hoe, een fantastisch fullcolour boek straalt je tegemoet vanaf de deurmat of brievenbus. Het lijkt alsof de zon erop schijnt terwijl het buiten zomaar druilerig is. Reden genoeg dus voor onze leutredaksie om Dun Erpel óók even door te bladeren.

Gisterenmiddag werd het eerste exemplaar van Dun Erpel symbolisch overhandigd aan de nieuwe Jeugdprins Tijmen en Miss Zoë. Dat gebeurde in café Bij Bas, net voordat de voltallige jeugdraad het centrum van Wagenberg ging voorzien van zo’n mooie krant. Het buitengebied is gisterenochtend al door de Raad van Elf voorzien van de krant, evenals van carnavalsvlaggen, -sjaals en -insignes. Heb je de Raad nu gemist maar wil je wel een carnavalsgadget van C.S. De Erpelrooiers? Neem dan even contact op via ondergenoemde kanalen. Na een welkomstwoordje en korte briefing van voorzitter Peter Reniers, én een fotomomentje voor onze camera, kon de jeugdraad op pad. Onder begeleiding van wat van die grotemeensen, liepen Prins Tijmen, Miss Zoë, Adjudant Dieke, Nar Lauren en raadsleden Lotte, Lowie, Mara, Pheline, Sien, Sofie, Tygo, Vera en Beer gisterenmiddag door de straten van Erpelrooiersland om brievenbus na brievenbus Dun Erpel te bezorgen. Ook wij mochten een krant ontvangen en zochten voor u uit hoe carnaval er dit jaar in Erpelrooiersland uit zal zien.


Te beginnen met het voorwoord van de redaksie (van Dun Erpel dus). Te lezen valt dat deze redaksie meer dan verdubbeld is dit jaar! Da’s nog eens een mooi begin van de krant. Op de volgende pagina spreekt voorzitter Peter Reniers de Erpelrooiers toe, gevolgd door een interview door Francesca di Dolce Vita & Donatella di Focaccia met burgervader Gert de Kok. Wie de nieuwe Prins van Erpelrooiersland wordt, is nog een paar dagen afwachten, maar er worden wel alvast wat hints gegeven én demissionair Prins Knillus gaat met de beoogde nieuwe Prins in gesprek. Verder nog wat gein en ongein over het bakken van een ei, een toeterial over hoe je gezicht te schminken en de tekst van het carnavalslijflied van dit jaar ‘Wai gaon dur wir vur’ van C&A. Dan volgt een mooi artikel over het afscheid van Maaike en Leonie van Groesen, de bekende tweeling die jarenlang de Kidsswing verzorgde. Zij geven dit stokje over aan Floor Moerbeek en Bauke Ligthart, a.k.a. De Kleurige Erpels. De jeugdraad wordt voorgesteld, evenals ‘Oos Boerke’ die dit jaar een nieuw uiterlijk heeft gekregen. Er worden een aantal antwoorden op vragen van WagenbergKwistZeker prijsgegeven, lees wat de sterren schrijven in de horoscoop van deze week, er zit een inlegvel over het Sauwelweekend op 2 en 3 april 2022 in de krant, er staan wat puzzels in om jezelf te vermaken, ’t Hoogtepunt komt aan het woord, evenals ondernemers die afscheid nemen Ineke en Corné en Mientje en Ralph, en ook de Raad van Elf heeft een bijdrage geleverd. Er staat nog veel meer in Dun Erpel wat we hier niet allemaal neer kunnen schrijven, want dan wordt dit een verhaal van 16 pagina’s lang. Waar het meer om gaat, is dat op vrijdag 25 februari 2022 carnaval wordt afgetrapt in café Bij Bas met de bekendmaking van de nieuwe Prins, het installeren van de Raad van Elf en de prijsuitreiking van WagenbergKwistZeker. Hoe de rest van carnaval eruit gaat ziet, kunt u het beste bekijken op de website waar het programma vermeld staat of de Facebookpagina van C.S. De Erpelrooiers.

Beelden bij dit artikel