Doffe klap gehoord? De Mayenèr ligt weer op de mat

Wie denkt ‘even snel’ de carnavalskrant van C.S. De Mayenèrs te lezen, heeft het mis. Het 135 pagina’s tellende gevaarte houdt menig Mayenèr en Mayenèrinneke wel even van de straat. Niet alleen dat dikke boek trouwens, ook het Mayse dialect waarin menig stukske is geschreven, vergt even wat concentratie om begrijpend te lezen. Uw leutredaksie trok vanmorgen ook naar Made om erbij te zijn toen de kranten verdeeld werden onder de bezorgers.

Dat gebeurde aan de Kalverstraat, waar alle vrijwillige helpers naartoe kwamen om hun deel op te halen. Dozen vol dikke carnavalskranten werden uitgedeeld en ingeladen, om vervolgens als een geoliede machine in Made en Drimmelen dorp bezorgd te worden. Wij staan er niet raar van te kijken als inwoners van die dorpen een behoorlijke doffe klap hebben gehoord, want wat is de krant toch weer goed gevuld. Zoals het een echte lokale verslaggever betaamt, sloegen wij de krant open en kunnen wij u pak-em-beet anderhalf uur later vertellen wat er allemaal in staat. U leest een beknopte samenvatting direct hieronder!


Te beginnen met natuurlijk een woordje van voorzitter Anton Jansen, vervolgd door een woord van de redaksie (die van De Mayenèrs, niet die van ons, red.), natuurlijk spreekt ook Prins Tommes dun Irste het volk toe en schreef ook de burgervader Gert de Kok een woordje. Ook Neukop Lambregs, de Commissie Sauwelen, Vals Alarm, De Blaoskaffers, ’t Mays Kabaol, C.V. De Holtrappers, C.V. Van ’t Vat, ’t Harmonieke, C.V. De Kinkeluten, de Commissie Ut Mays Juinenbal, De Gangmaokers, C.V. De Plakkers, C.V. De Durdouwers en ’t Mays Kwartierke hebben een bijdrage geleverd. De lokale ondernemers, verenigingen, politiek en allerlei worden uitgelicht, evenals het programma zoals het nu gepland staat op 20, 21 en 22 mei 2022. Vrijdag 20 mei zal er worden afgetrapt met Ut Mays Juinenbal, Het Lof der Zotheid, de opening op het Raadhuisplein en de feestavond voor de Club van 100. Zaterdag 21 mei volgen De Beste Juin, D’n Optocht (inschrijven op 9 april a.s.), een disco-avond voor de jeugd van 8 t/m 15 jaar en natuurlijk carnaval in alle Mayse kroegen. Zondag 22 mei, de afsluiter van het carnavalsweekend, zal er een kinderbal voor kinderen van groep 1 t/m 7 plaatsvinden, is het Grote Toeternietoebal en het Groots Kapellenfestival, is er een disco-middag voor de jeugd van 8 t/m 15 jaar en wordt er afgesloten met het Tranenbal. Uiteraard zijn alle activiteiten onder voorbehoud en worden aanvangstijden later bekend gemaakt. Voor de meest actuele informatie omtrent Carnaval in mei op De May, kijk je op www.mayeners.nl of op de Facebookpagina van C.S. De Mayenèrs.

Beelden bij dit artikel