Daar istie weer: de Schraanserskrant

Met nog een week tot carnaval bezorgt ook T.C.V. De Schraansers hun carnavalskrant rond in het Schraansersrijk. Vanmorgen verzamelden de bezorgers zich op het Dorpsplein om onder uit verschillende speakers klinkende carnavalsmuziek, de kranten te verdelen en de routes te bepalen. Een mooie club van jong en oud die de 83 pagina’s tellende krant vandaag bij alle huizen door de brievenbus gaat doen.

Onze leutredaksie stond vanmorgen ook op het Dorpsplein om wat foto’s te maken van het gezellige en misschien tikje chaotische geheel. Met een grote glimlach pakte Pieter Verdaasdonk, voormalig prins van het Schraansersrijk, een grote stapel kranten en riep: “Je wilde foto’s van het uitdelen toch?!” en hij begon iedereen een stapeltje kranten te geven. “Willen we ook nog een groepsfoto? Ja, dat willen we!” en als een professional riep hij iedereen bij elkaar en stelde iedereen op voor een groepsfoto. Zó makkelijk heeft onze fotograaf het nog nooit gehad. Zelfs kregen we van Rom van den Broek een krant in onze handen geduwd en eenmaal terug op onze redactie, schrokken we ons een hoedje. Op de foto die we maakten van Jeugdprinses Dana zagen we namelijk dat zij een jeugdkrant in haar handen had. En die hadden wij helemaal niet meegenomen! Oh nee, potverdrie, wat een ellende. Nou ja, dan maar door de grotemensen Schraanserskrant bladeren. Wat schetst ons geluk: de jeugdkrant zit achterin de Schraanserskrant en als je hem omdraait, onder het motto ‘Wai blikken nog niet terug, maar draaien de zaak om’, kun je ook de jeugdkrant lezen. Helemaal gerustgesteld sloegen we de krant nog eens vanaf het begin open en zochten we voor u uit hoe carnaval 2022 er in Schraansersrijk uitziet.


Wie de nieuwe Prins(es) van het Schraansersrijk is, is nog altijd niet bekend gemaakt, maar hij of zij heeft wél een stukje geschreven in de krant, evenals voorzitter Marco Ridderhof, burgemeester Gert de Kok, raadsleden Ad van Bekhoven en Menno Geurts, Co dun Veldwachter, de Schraansersvrouwen, de Raad der Wijzen en secretaris Pieter Verdaasdonk. Tevens hebben verschillende carnavalsverenigingen een bijdrage aangeleverd, zo valt er te lezen over de ontwikkelingen van en bij C.V. De Dropkes, C.V. Toedeloe, C.V. de Landrovers, C.V. Stekkers en Snoeren, C.V. Agge mar leut et, C.V. Niet te Wijnig, C.V. De Braoipotte, C.V. Knoop duh Hakkuh dur en blaaskapellen Vur ne keer en Nootdkreet. In de krant worden vanzelfsprekend ook de lokale ondernemers uitgelicht, evenals de lokale politiek, en staan er puzzels en zit er een kleurplaat in de krant. Alle Schraansers en Schraanserinnekes worden opgeroepen om hun huis zo mooi mogelijk te versieren en in de jeugdkrant wordt de voltallige jeugdraad aan u voorgesteld en is er een hele pagina met mopjes om eens goed te lachen. Op moment van drukken was het nog onzeker of er fysiek carnaval gevierd kon worden, maar inmiddels heeft T.C.V. De Schraansers een programma op hun socials gepubliceerd. Vijf dagen feest, met o.a. de bekendmaking van de nieuwe Prins of Prinses, het Snotpinnekesbal, de 11 Stekentocht, een Carnavalsmuziek-bingo en een lampionnentocht als afsluiter. Om op de hoogte te blijven van de meest actuele informatie omtrent de carnavalsactiviteiten, kunt u het beste even een kijkje nemen op de Facebookpagina van T.C.V. De Schraansers.

Beelden bij dit artikel