Eeterij De Pastorij viert tienjarig jubileum

Elke donderdag bereiden de vrijwilligers van eeterij De Pastorij bij toerbeurt een maaltijd. De start was op 4 oktober 2007 en dus was het vandaag een heuglijke dag vanwege tien jaar gezamenlijk eten voor ouderen en/of alleenstaanden. Veel vrijwilligers van het eerste uur zijn nog steeds actief en werden samen met alle andere vrijwilligers, bedankt met een bloemetje.

Wethouder Harry Bakker die samen met Lilian Lambrechts van Dorpsgericht Werken aanwezig was, prees het initiatief in Lage Zwaluwe. “Jullie waren het eerste eetpunt in de gemeente Drimmelen en jullie hebben veel navolging gekregen. In alle kernen is er inmiddels een eetpunt maar niet zoals jullie élke week!”, zo zei hij. Met een cheque à €470,- bracht hij een gemeentelijk presentje over als waardering en ondersteuning.

Met Cock de Klerk voorop, zijn de vrijwilligers keien in het op de centjes passen. De eetgasten betalen weliswaar een eigen bijdrage maar die is slechts €4,- Veelal ronden de bezoekers dit af naar €5,- en met al deze opgespaarde fooien worden extra feestelijke maaltijden bekostigd.

Dat was vandaag zo met een mobiele frietkraam waar iedereen gratis net zoveel mocht bestellen en eten naar believen. Een andere gelegenheid is bijvoorbeeld een gratis kerstdiner. Met dank aan de vrijwilligers én diverse sponsors. Eén daarvan werd vandaag in het bijzonder bedankt. Dat was akkerbouwer Frans van Geel en zijn vrouw Adje. Al sinds de start van De Pastorij leveren zij gratis de uien en aardappelen.

Met een optreden van shantykoor De Noorderklippers kunnen we met recht spreken van een snack/friet diner-dansant.

Een filmopname van de feestelijke samenkomst bekijkt u hieronder.